Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić večeras na otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 21.10.2019. Južna Srbija Info

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju. Narodno pozorište je izgorelo u požaru jula 2012. godine.

Vučić večeras na otvaranju obnovljenog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju

Prema rečima gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, radi se o najsavremenijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173, a Grad Vranje je izdvojio 195 miliona dinara.

"Vranjsko Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta. Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen, tako da na samom otvaranju očekujemo prisustvo najvišeg državnog rukovodstva“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

On je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer su Gradu, preko Filmskog centra Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 11.7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora. Kako je predviđeno, na samom otvaranju biće izvedena operska predstava „Koštana“, Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića, a sutradan premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.

Pozorište "Bora Stanković" je izgorelo u požaru jula 2012. godine, a radovi na rekonstrukciji su stali 2014. kada su iz Instituta "Vinča" utvrdili da se u materijalu koji je korišćen prilikom obnove, nalazi kancerogeni oplatol

Komentara: 0


#   Vranje   Aleksandar Vučić   rekonstrukcija   Slobodan Milenković   Pozorište Bora Stanković
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima