Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sedam godina nakon požara: otvara se Narodno pozorište u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 09.10.2019. Južna Srbija Info

Radovi na rekonstrukciji Pozorišta "Bora Stanković“ u Vranju su u završnoj fazi, a svečano otvaranje zakazano je za 21. oktobar u 20 sati.

Sedam godina nakon požara: otvara se Narodno pozorište u Vranju

Prema rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića, radi se o najsavremenijoj pozorišnoj zgradi u Srbiji, u čiju je izgradnju Republika Srbija uložila 173, dok je Grad Vranje izdvojio 195 miliona dinara.

"Vranjsko Pozorište će imati multifunkcionalnu rotirajuću scenu, koja će biti prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, ali i opera i baleta. Radi se o objektu od izuzetnog kulturološkog, ali i istorijskog značaja za naš grad, prepoznatog i od strane Republike Srbije, bez čije podrške on ne bi bio završen, tako da na samom otvaranju očekujemo prisustvo najvišeg državnog rukovodstva“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

On je dodao da će zgrada Pozorišta imati i opremu za projekciju filmova, jer su Gradu, preko Filmskog centra Srbije, odobrena sredstva u iznosu od 11.7 miliona dinara za nabavku najsavremenijeg projektora. Kako je predviđeno, na samom otvaranju biće izvedena operska predstava „Koštana“, Petra Konjevića, u režiji Juga Radivojevića, a sutradan premijera „Nečiste krvi“ vranjskog teatra, u režiji Juga Đorđevića.

Pozorište "Bora Stanković" je izgorelo u požaru jula 2012. godine, a radovi na rekonstrukciji su stali 2014. kada su iz Instituta "Vinča" utvrdili da se u materijalu koji je korišćen prilikom obnove, nalazi kancerogeni oplatol

Komentara: 0


#   Vranje   požar   rekonstrukcija   Slobodan Milenković   Pozorište Bora Stanković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima