Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon dekontaminacije od otrovnih materijala, počela druga faza obnove pozorišta "Bora Stanković" u Vranju

rssBookmark and Share

Vranje 03.04.2018. Južna Srbija Info

Nakon pauze od dve godine, u zgradu Pozorišta ,,Bora Stanković" ušli su radnici preduzeća ,,Sloga construction", koji su zajedno sa JP ,,Vodovod" iz Vranja, zaduženi za realizaciju druge faze obnove.

Nakon dekontaminacije od otrovnih materijala, počela druga faza obnove pozorišta "Bora Stanković" u Vranju

"Iz Insituta ,,Vinča" dobili smo izveštaj sa potvrdom da je zgrada potpuno bezbedna i da se može nastaviti sa izgradnjom ovog zdanja. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim predsedniku Vučiću i državnom vrhu na finansijskoj podršci, kako bi konačno Vranje dobilo savremenu zgradu Pozorišta. Vrednost druge faze je oko 70 miliona dinara, a nakon toga sledi treća koja obuhvata opremanje, za šta je potrebno još oko 30 miliona dinara", istakao je gradonačelnik dr Milenković.

On je podsetio da je uoči Nove godine iz nenamenskog transfera Vlade Srbije bilo opredeljeno 35 miliona dinara, od čega su, nakon izmirenja obaveza prema Institutu ,,Vinča" ostala još 22 miliona.

,,Do sada smo u rekonstrukciju uložili oko 90 miliona dinara. Prema projektu, pozorišna sala će imati ukupno 255 mesta, a biće obezbeđen i pristup za osobe sa invaliditetom", naglasio je gradonačelnik dr Milenković.

Direktor preduzeća ,,Sloga construction" Dejan Rangelov izrazio je uverenje da će dinamika biti ispoštovana, i da će na gradilištu biti angažovano oko 30-ak radnika.


#   Vranje   rekonstrukcija   izgradnja   Osobe sa invaliditetom   Slobodan Milenković   Pozorište Bora Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima