Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седам година након пожара: отвара се Народно позориште у Врању

rssBookmark and Share

Врање 09.10.2019. Јужна Србија Инфо

Радови на реконструкциjи Позоришта "Бора Станковић“ у Врању су у завршноj фази, а свечано отварање заказано jе за 21. октобар у 20 сати.

Седам година након пожара: отвара се Народно позориште у Врању

Према речима градоначелника Слободана Миленковића, ради се о наjсавремениjоj позоришноj згради у Србиjи, у чиjу jе изградњу Република Србиjа уложила 173, док jе Град Врање издвоjио 195 милиона динара.

"Врањско Позориште ће имати мултифункционалну ротираjућу сцену, коjа ће бити прилагођена извођењу позоришних представа, али и опера и балета. Ради се о обjекту од изузетног културолошког, али и историjског значаjа за наш град, препознатог и од стране Републике Србиjе, без чиjе подршке он не би био завршен, тако да на самом отварању очекуjемо присуство наjвишег државног руководства“, истакао jе градоначелник др Миленковић.

Он jе додао да ће зграда Позоришта имати и опрему за проjекциjу филмова, jер су Граду, преко Филмског центра Србиjе, одобрена средства у износу од 11.7 милиона динара за набавку наjсавремениjег проjектора. Како jе предвиђено, на самом отварању биће изведена оперска представа „Коштана“, Петра Коњевића, у режиjи Jуга Радивоjевића, а сутрадан премиjера „Нечисте крви“ врањског театра, у режиjи Jуга Ђорђевића.

Позориште "Бора Станковић" је изгорело у пожару јула 2012. године, а радови на реконструкцији су стали 2014. када су из Института "Винча" утврдили да се у материјалу који је коришћен приликом обнове, налази канцерогени оплатол

Коментара: 0


#   Врање   пожар   реконструкција   Слободан Миленковић   Позориште Бора Станковић
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима