Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пре 23 године у Ливадицама у терористичком нападу погинуло 12 путника "Ниш експреса"

rssBookmark and Share

Ниш 16.02.2024. РТС, Јужна Србија Инфо

На данашњи дан, пре 23 године у терористичком нападу на аутобус "Ниш експреса" у Ливадицама код Подујева, погинуло је дванаесторо људи, а четрдесет троје је повређено. Ово се десило када су расељени Срби, који су се упутили у Грачаницу на Задушнице, постали мета трагичног насиља.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Међу жртвама су били људи свих возраста, укључујући и двогодишњег Данила Цокића, што је још више усмртило душе свих онога који су са сетом поматрали на овај ужас.

Најтужније од свега је то што, ипак, до данас није пронађен праведан исход за овај злочин. Упркос истражним напорима, једини осумњичени, Фљорим Ејупи, ослобођен је од стране Врховног суда у Приштини, што је додатно разочарање за породице жртава и за правдолубиви дух целокупног народа.

Поразно је што се овај злочин сматра "затвореним случајем", што покажује на слабост система и недостатак правде за жртве. Канцеларија за Косово и Метохију изразила је своје незадовољство и упутила апел Приштини и међународној заједници да поново отворе истраге оваквих злочина и да свим жртвама обезбеде правду коју заслужују.


#   Ниш   аутобус   Ниш експрес   Косово и Метохија   терористи   смрт   Подујево   напад
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима