Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pre 23 godine u Livadicama u terorističkom napadu poginulo 12 putnika "Niš ekspresa"

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2024. RTS, Južna Srbija Info

Na današnji dan, pre 23 godine u terorističkom napadu na autobus "Niš ekspresa" u Livadicama kod Podujeva, poginulo je dvanaestoro ljudi, a četrdeset troje je povređeno. Ovo se desilo kada su raseljeni Srbi, koji su se uputili u Gračanicu na Zadušnice, postali meta tragičnog nasilja.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Među žrtvama su bili ljudi svih vozrasta, uključujući i dvogodišnjeg Danila Cokića, što je još više usmrtilo duše svih onoga koji su sa setom pomatrali na ovaj užas.

Najtužnije od svega je to što, ipak, do danas nije pronađen pravedan ishod za ovaj zločin. Uprkos istražnim naporima, jedini osumnjičeni, Fljorim Ejupi, oslobođen je od strane Vrhovnog suda u Prištini, što je dodatno razočaranje za porodice žrtava i za pravdolubivi duh celokupnog naroda.

Porazno je što se ovaj zločin smatra "zatvorenim slučajem", što pokažuje na slabost sistema i nedostatak pravde za žrtve. Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je svoje nezadovoljstvo i uputila apel Prištini i međunarodnoj zajednici da ponovo otvore istrage ovakvih zločina i da svim žrtvama obezbede pravdu koju zaslužuju.


#   Niš   autobus   Niš ekspres   Kosovo i Metohija   teroristi   smrt   Podujevo   napad
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima