Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више бивших студената нишког ДИФ-а ради успешно у Кини: Представници нишког Факултета спорта на Форуму младих Србије и Кине

rssBookmark and Share

Ниш 09.11.2022. Јужна Србија Инфо, Бета

Учесници Форума младих Србије и Кине одржаном прошле суботе у Новом Саду, сложили су се да поред тога што две земље везује челично пријатељство, да је Кина и највећи трговонски партенер Републике Србије. То је потврдио и представник Кинеске медијске групе ЦМГ Луо Ћи. Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу, представљали су професори Ненад Стојиљковић и Зоран Милановић.

Фото: Форум младих Србије и Кине
Фото: Форум младих Србије и Кине

Луо Ћије је нагласио да узајамна сарадња медија наших земаља, веома важна у промовисању сарадње и пријатељства.

У данашњој веома сложено светској ситуацији, сарадња младих из свих земаља света треба да промовише заједничке вредности мира, правде, демократије, што је порука кинеског председника Си Ђинпинга", нагласио је Луо Ћи.

Милета Поштић посебан саветник министарке културе Србије, изразио је наду да ће Си Ђинпинг остати на челу Кине "бар до 2035. године" јер је у "ова изазовна времена важно да се консолидује та власт и да се одговори на све пропагандне изазове" Он је додао да је Кина напредовала у сваком погледу и да та та земља и даље напредује.

Поред осталих, на скупу је говорио и проф. др Ненеад Стојиљковић са Факултета Спорта и физичког васпитања у Нишу.

Стојиљковић рекао је да је Кина остварила велики напредак у развоју спорта и данас се убраја међу шест-седам најјачих спортских нација.

Навео је да десетине бивших студената из Ниша данас ради у Кини, као спортски тренери, који говоре о спортском дисциплини кинеских спортиста и хармонији духа и тела.

"А та хармонија је предуслов сваке врсте напретка: и економског, и технолошког, и спортског и сваког другог напретка", подвукао је Стојиљковић.


#   Ниш   Кина   Ненад Стојиљковић   Факултет спорта и физичког васпитања   Форум младих Србије и Кине
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима