Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Славна генерација нишког ДИФ-а 1978./79. опет на окупу

rssBookmark and Share

Ниш 21.11.2022. З.С. Јужна Србија Инфо

По многима, славна генерација Факултета спорта и визичког васпитања у Нишу 1978.-1979. окупила се прошлог викенда поново, након четири деценије. У амфитетару факултета могли су се видети још увек активни, професори и наставници физичке културе из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Ниша, градова југа Србије и шире.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Иницијатор и организатор окупљања је активна професорка нишког факултета ФСФВ Катарина Херодек и сама генерацијски сведок "славних".

На самом почетку, пристне је поздравио, по његовим речима "уз дозу треме", продекан, проф ФСФВ. др Ненад Стојиљковић, који је истако "да му је поред многих предавања, које је одржаао широм света, ово можда "најтежи задатак".

Стојиљковић је казао да без "славних", и њиховог искуства, не би било ни свима познатог успеха на Шангајској листи.

Потом је уследила неизоставна прозивка, преисутних, (као на часу) те славне генарације. 

Са много топлих емоција, присутни дифовци са искуством, педагози, професори, наставници, али и они који нису остали у овој професији, или су у пензији, поздравили су своје другаре и изнели су своје искуство.

"Заиста, "славна генерација" није форма, нишки Факултет спорта може да се поноси тиме, да је још од првих дана, још када је био у склопу Филозофског факултета, својим кадром који је још увек активан кроз наставу у школама широм региона изнедрио многе генерације ђака и одличних спортиста", казала је професорка Катарина Херодек.

"Нема лепше професије у нашој професији, него бити наставник физичког. То је "неискварена" професија, која младима пружа ону суштинску основу физичке културе и здравља, природно спојеног са духовним, поред српског и математике, физике и хемије", надахнуто је рекао наставник физичког и здравственог васпитања у ОШ " Ратко Вукићевић", Зденко Митрић.

Бивши студенти разменили су своја сећања, своје искуство уз много емоција, прихватајући одговорност за васпитање многих генрација ђака широм света за протекле четири деценије.

 


#   Ниш   Ненад Стојиљковић   Факултет спорта и физичког васпитања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима