Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На достојанственом завршетку прославе празника грчке општине Волви прочитано писмо Драгане Сотировски

rssBookmark and Share

28.07.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Синоћ је у градској луци града Ставроса, на достојанственом завршетку прославе празника грчке општине Волви, прочитано писмо начелнице Нишавског округа, Драгане Сотировски.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Празник општине почиње обележеавањем Свете Петке, литургијом, градском литијом и траје четири дана, са многобројним дешавањима културног садржаја, концертима и традиционалним "Фестивалом сарадине".

Међутим, ове године празник је трајао два дана са скромним и достојанственим садржајем из поштовања према жртвама пожара у атинском подручју.

Мештани и посетиоци синоћ су могли да чују извођење неколико хорова. Као круна концерта на отвореном, био је наступ хора из Ствароса који је на крају извео композицију "Богородица плаче", која је код публике иазавала емоције и понеку сузу.

Фото: Јужна Србија

У сличном емотивном тону, градоначелник општине Волви Дијамантис Лиамас је затворио "Дане празника", уз наду да ће следеће године празник дочекати у здрављу и весељу.

Пред сам почетак концерта, Здравко Стојнић, новинар из Ниша прочитао је писмо подршке начелнице Нишавског округа Драгане Сотировски, која је оправдано била спречена да дође.

Читање писама Драгане Сотировски пропраћено је аплаузом локалних мештана и бројних српских туриста.

Писмо преносимо у целости...

Поштовани и драги пријатељи, свакодневно захваљујући телевизијским снимцима који нам стижу из најугроженијих подручја, упућени смо у оно што се догађа у вашој земљи, изражавамо дубоко жаљење и забринутост, те Вам и на овај начин упућујемо речи подршке, а уколико сматрате потребним, и конкретну помоћ. 

Памтимо широкољубље братског грчког народа у време свих недаћа које су задесиле Србију у модерној историји, од ратова, бомбардовања до разних елементарних непогода.

Верујемо да ће Вам ови дани празника Ваше регије бити тежи но икада, али се надамо да ће ваш народ на крају изаћи као победник.

 Посебно жалимо за изгубљеним животима у ватреној стихији. 
Житељи Нишавског управног округа шаљу Вам речи подршке и утехе, позитивне мисли и помоћ која буде неопходна. 

Изражавм жаљење што због унапред договорених пословних обавеза нисам могла да будем са својим сарадницима гост у вашој регији, али се надам брзом сусрету. 

Желим Вам успешну туристичку сезону и нових пријатељстава са српским народом. 

Срдачно уз најлепше жеље за брзим санирањем штете од поплава у вашој регији и пожара на југу Грчке и што бржи просперитет, начелница Нишавског управног округа, 

                                                                                       Драгана Сотировски

 

Коментара: 0


#   Јужна Србија регион   Драгана Сотировски   Здравко Стојнић   Волви (Грчка)
@GradonacelnicaN @LubrisExtra @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима