Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ставрос, Врасна и Аспровалта спремни за туристе из Србије - Београдски Сајам туризма дао добре резултате

Bookmark and Share

25.02.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Туристи из Србије радо летују у грчкој општини Волви, а коју чине позната летовалишта Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна.

Ставрос, Врасна и Аспровалта спремни за туристе из Србије - Београдски Сајам туризма дао добре резултате

На београдском Сајму туризма представљени су смештајни капацитети, као и бројне плаже, од уређених градских са кафићима и свим погодностима, до оних на само десетак километара удаљених од града, нетакнутих без буке у скривеним увалама са бисерним песком или стенама.

приморским областима општине Волви, Ставросу, Врасни и Аспровалти, делују три туристичка удружења, која су ове зиме, заједно са општином Волви, широм Европе, представили туристичке капацитете.

Ове године туристичка удружења и општина Волви, учествовати су на четири европска и регионална сајма туризма, у Пољској, Бугарској, Румунији и Србији.

На овим туристичким манифестацијама било је прилике и за важне састанке и споразуме, који ће у великој мери помћи развоју туризма.

Један од важнијих сусрета, био је састанак градоначелника општине Волви, Диамантиса Лиамаса, председника Општинслог већа (Kyriaki Tsouralaki), и одборника и директора Водовода и канализација општине Волви Голидакиса Христоса, са министром Тракије, господином Караоглуом, који већ дуже време посредује у бројим туристичким контактима у Софији и који је заинтересован за промоцију верског туризма у Грчкој, а посебно у централној Македонији.

Општина Волви и туристичка удружења за изнајмљивање соба и апартмана у Врасни, Аспровалти (Визит Аспровалата) и Ставросу, последњих година су изузетно активни у промоцији туризма, капацитета и природних лепота, за које многи кажу "Да Бог није штедео".

Ставрос, Аспровалта и Неа Врасна се налазе у општини "Димос Волвис" (Δήμος Βόλβης) у области Солуна. Седиште општине је у градићу Ставрос, а предео је добио име по језеру Волви, које се протеже готово дуж читаве регије.

Ова популарна туристичка места у којима летује чак око 70 одсто грађана Србије (према њиховој статистици), налазе се у заливу Стримоникос, који многи са правом називају "Драгуљ Македоније".

Нови ауто-пут омогућава лаку приступачност летовалиштима и местима општине Волви, до којих се стиже брзо, за само 40 минута од Солуна..

Руководство општине, на челу са градоначелником (председник општине, коју од познатих места чине још Аспровалата и Врасна) Дијамантисом Лиамасом и првим човеком Ставроса, 

Све похвале, посебно српских туриста за рад руководства општине, чији чланови без обзира на политичку припадност раде за добробит мештана и туриста.

Предивне плаже за свачији укус, од широких пешчаних, до оних типично егејских скривених увала у природној комбинацији стена и песка.

Сам предео општине је познат и по великом богатству зелених површина и очуваној природној лепоти и природи, коју допуњује језеро Волви, мање и веће са богатим рибљим фондом.

Читав крај обилује богатим античким и византијским наслеђем.

Оно што највише привлачи госте из Србије је град Ставрос, који плени својим шармом и природном патином савршено место у свом и даље у врло симпатичном руралном амбијенту.

Општина Волви и њено руководство, има одличну културну и туристичку сарадњу са Нишавским округом и начелницом Драганом Сотировски.

Насмејани и више него љувазни домаћини, на челу са градоначелником општине Диамнтисом Лиамсом (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ) буквално су у "потпуној служби" туриста, гостију, али на још увек један старински-домаћински начин, што боравак у овом симпатичном месту даје један посебан "шмек".

Ставрос, иако мали по броју становника, живи активно и лети и зими, са својим друштвеним животом, типичним за овај део Балкана.

Туристи из Србије су овде посебно "почашћени" љубазношћу, јер како кажу наши домаћини "српски језик смо учили још као мали, када су долзиле неке друге генерације, а сада њихова деца, па и унуци посећују Ставрос. Срби су нам као фамилија", кажу многи власници апартмана.

Препуне плаже, кафићи, ресторани са врунском храном и умереним ценама, љубазним особљем, само потврђују већ устаљено правило, "да се скоро сви српски туристи у Ставросу осећају као код своје куће, када већ немају своје море". 

У Ставросу је активан и ноћни живот, посебно у баровима на плажи, где локални становници себи дају одушка у типично балканском расположењу.

За јужњаке из Србије идеална дестинација, до које се стиже ако имате среће на границама за само пет и по, шест сати вожње, а са завршетком ауто-пута кроз Грделичку клисуру, Волви ће бити доступан и викенд туристима.

Коментара: 0


#   туризам   Драгана Сотировски   Диамантис Лиамас   Волви (Грчка)   Ставрос (Грчка)   Аспровалта   Сајам туризма Београд
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима