Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Волви и Ставрос спремни за предстојећу туристичку сезону

Bookmark and Share

03.04.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Познато је да туристи из Србије, посебно са југа земље, радо летују у грчкој регији Волви коју чине позната летовалишта, Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна. На избору су вам многобројне плаже, од уређених градских са кафићима и свим погодностима, до оних на само десетак километара удаљених од града, нетакнутих без буке у скривеним увалама са бисерним песком или стенама.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Ставрос, Аспровалта и Неа Врасна се налазе у општини "Димос Волвис" (Δήμος Βόλβης) у области Солуна. Седиште општине је у градићу Ставрс, а предео је добио име по језеру Волви, које се протеже готово дуж читаве регије.

Ова популарна туристичка места у којима летује чак око 70 одсто грађана Србије (према њиховој статистици), налазе се у заливу Стримоникос, који многи са правом називају "Драгуљ Македоније".

Нови ауто-пут омогућава лаку приступачност летовалиштима и местима општине Волви, до којих се стиже брзо, за само 40 минута од Солуна..

Руководство општине, на челу са градоначелником (председник општине, коју од познатих места чине још Аспровалата и Врасна) Дијамантисом Лиамасом и првим човеком Ставроса, Христосом Гколидакисем, успело је да након прошлогодишњих поплава, потпуно поправи ифраструктуру. посебно проблеме са бујичним водама и каналима за одвод, тако да је градић Ставрос врло брзо заживео пуним сјајем. "А ову туристичку сезону дочекујемо спремнији него икада" додаје Лиамас.

Диамантис Лиамас

Све похвале, посебно српских туриста за рад руководства општине, чији чланови без обзира на политичку припадност раде за добробит мештана и туриста.

Гиколидакис Христос

Предивне плаже за свачији укус, од широких пешчаних, до оних типично егејских скривених увала у природној комбинацији стена и песка.

Сам предео општине је познат и по великом богатству зелених површина и очуваној природној лепоти и природи, коју допуњује језеро Волви, мање и веће са богатим рибљим фондом.

Читав крај обилује богатим античким и византијским наслеђем.

Оно што највише привлачи госте из Србије је град Ставрос, који плени својим шармом и природном патином савршено место у свом и даље у врло симпатичном руралном амбијенту.

Општина Волви и њено руководство, има одличну културну и туристичку сарадњу са Нишавским округом и начелницом Драганом Сотировски, као и са Туристичком организацијом Ниш, на челу са Урошем Парлићем. 

Насмејани и више него љувазни домаћини, на челу са градоначелником општине Диамнтисом Лиамсом (ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΛΙΑΜΑΣ) и првим човеком места Ставрос, Хрисатосом Гколидакисем (Chris Gkolidakis) буквално су у "потпуној служби" туриста, гостију, али на још увек један старински-домаћински начин, што боравак у овом симпатичном месту даје један посебан "шмек".

Ставрос, иако мали по броју становника, живи активно и лети и зими, са својим друштвеним животом, типичним за овај део Балкана.

Туристи из Србије су овде посебно "почашћени" љубазношћу, јер како кажу наши домаћини "српски језик смо учили још као мали, када су долзиле неке друге генерације, а сада њихова деца, па и унуци посећују Ставрос. Срби су нам као фамилија", кажу многи власници апартмана.

Препуне плаже, кафићи, ресторани са врунском храном и умереним ценама, љубазним особљем, само потврђују већ устаљено правило, "да се скоро сви српски туристи у Ставросу осећају као код своје куће, када већ немају своје море". 

У Ставросу је активан и ноћни живот, посебно у баровима на плажи, где локални становници себи дају одушка у типично балканском расположењу.

За јужњаке из Србије идеална дестинација, до које се стиже ако имате среће на границама за само пет и по, шест сати вожње, а са завршетком ауто-пута кроз Грделичку клисуру, Волви ће бити доступан и викенд туристима.

Коментара: 0


#   туризам   председник општине   српски језик   Диамантис Лиамас   Волви (Грчка)   Ставрос (Грчка)   Гиколидакис Христос
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима