Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Фестивал сардине" у Ставросу померен за 27. јули, само уз литије, без концерта због жалости у Грчкој

rssBookmark and Share

Ниш 25.07.2018. Јужна Србија Инфо

Традиционални "Фестивал сардине" у Ставросу је померен за 27. јули, због тродневне жалости проглашене у Грчкој због настрадалих у катастрофалним пожарима у атинском подручју.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Услед тродневне државне жалости, проглашене у Грчкоj због настрадалих у катастрофалним пожарима у атинском региону, традиционални "Фестивал сарадине" у Ставросу, са свим својим пратећим културним манифестацијама је померен за петак 27. јули ове године, саопштено је из општине Волви.

Фото: Јужна Србија

Градоначелник општине Волви са седиштем у Ставросу, Дијамантис Лиамас заједно са сардницима и општинским саветом, изразио је своје дубоко, искрено саучешће породицама жртава пожара од 23 јула 2018 године на подручју Атике и позвао своје суграђане да заједно са клубовима и ораганизацијама материјално или на неки други начин помогну угрожене у пожарима и на тај начин искажу своју хумнаност.

Сви људи добре воље могу се обратити директно општини Волви у Ставросу, где ће доботи све потребене информације, на који начим могу да помогну.

Фото: М.М.

Начелница Нишавског округа Драгана Сотировски изразила је жаљење својим грчким пријатељим из општине Волви, уз молбу да пренесу искрено саучешће својим сународниима из атинског краја, породицама настрадалих у пожарима и целом пријатељском грчком народу.

Вечерас ће у централном храму у центру Ставроса, бити одржана литургија и литије улицама града у част празника Свете Параскеве, али најављени концерт "Балканске музике" је отказан због Дана жалости.


#   Ниш   пожар   Драгана Сотировски   дан жалости   Света Петка   Диамантис Лиамас   Волви (Грчка)   Ставрос (Грчка)   Фестивал сардине
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима