Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Festival sardine" u Stavrosu pomeren za 27. juli, samo uz litije, bez koncerta zbog žalosti u Grčkoj

rssBookmark and Share

Niš 25.07.2018. Južna Srbija Info

Tradicionalni "Festival sardine" u Stavrosu je pomeren za 27. juli, zbog trodnevne žalosti proglašene u Grčkoj zbog nastradalih u katastrofalnim požarima u atinskom području.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Usled trodnevne državne žalosti, proglašene u Grčkoj zbog nastradalih u katastrofalnim požarima u atinskom regionu, tradicionalni "Festival saradine" u Stavrosu, sa svim svojim pratećim kulturnim manifestacijama je pomeren za petak 27. juli ove godine, saopšteno je iz opštine Volvi.

Foto: Južna Srbija

Gradonačelnik opštine Volvi sa sedištem u Stavrosu, Dijamantis Liamas zajedno sa sardnicima i opštinskim savetom, izrazio je svoje duboko, iskreno saučešće porodicama žrtava požara od 23 jula 2018 godine na području Atike i pozvao svoje sugrađane da zajedno sa klubovima i oraganizacijama materijalno ili na neki drugi način pomognu ugrožene u požarima i na taj način iskažu svoju humnanost.

Svi ljudi dobre volje mogu se obratiti direktno opštini Volvi u Stavrosu, gde će doboti sve potrebene informacije, na koji načim mogu da pomognu.

Foto: M.M.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski izrazila je žaljenje svojim grčkim prijateljim iz opštine Volvi, uz molbu da prenesu iskreno saučešće svojim sunarodniima iz atinskog kraja, porodicama nastradalih u požarima i celom prijateljskom grčkom narodu.

Večeras će u centralnom hramu u centru Stavrosa, biti održana liturgija i litije ulicama grada u čast praznika Svete Paraskeve, ali najavljeni koncert "Balkanske muzike" je otkazan zbog Dana žalosti.


#   Niš   požar   Dragana Sotirovski   dan žalosti   Sveta Petka   Diamantis Liamas   Volvi (Grčka)   Stavros (Grčka)   Festival sardine
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima