Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na dostojanstvenom završetku proslave praznika grčke opštine Volvi pročitano pismo Dragane Sotirovski

rssBookmark and Share

28.07.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Sinoć je u gradskoj luci grada Stavrosa, na dostojanstvenom završetku proslave praznika grčke opštine Volvi, pročitano pismo načelnice Nišavskog okruga, Dragane Sotirovski.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Praznik opštine počinje obeležeavanjem Svete Petke, liturgijom, gradskom litijom i traje četiri dana, sa mnogobrojnim dešavanjima kulturnog sadržaja, koncertima i tradicionalnim "Festivalom saradine".

Međutim, ove godine praznik je trajao dva dana sa skromnim i dostojanstvenim sadržajem iz poštovanja prema žrtvama požara u atinskom području.

Meštani i posetioci sinoć su mogli da čuju izvođenje nekoliko horova. Kao kruna koncerta na otvorenom, bio je nastup hora iz Stvarosa koji je na kraju izveo kompoziciju "Bogorodica plače", koja je kod publike iazavala emocije i poneku suzu.

Foto: Južna Srbija

U sličnom emotivnom tonu, gradonačelnik opštine Volvi Dijamantis Liamas je zatvorio "Dane praznika", uz nadu da će sledeće godine praznik dočekati u zdravlju i veselju.

Pred sam početak koncerta, Zdravko Stojnić, novinar iz Niša pročitao je pismo podrške načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, koja je opravdano bila sprečena da dođe.

Čitanje pisama Dragane Sotirovski propraćeno je aplauzom lokalnih meštana i brojnih srpskih turista.

Pismo prenosimo u celosti...

Poštovani i dragi prijatelji, svakodnevno zahvaljujući televizijskim snimcima koji nam stižu iz najugroženijih područja, upućeni smo u ono što se događa u vašoj zemlji, izražavamo duboko žaljenje i zabrinutost, te Vam i na ovaj način upućujemo reči podrške, a ukoliko smatrate potrebnim, i konkretnu pomoć. 

Pamtimo širokoljublje bratskog grčkog naroda u vreme svih nedaća koje su zadesile Srbiju u modernoj istoriji, od ratova, bombardovanja do raznih elementarnih nepogoda.

Verujemo da će Vam ovi dani praznika Vaše regije biti teži no ikada, ali se nadamo da će vaš narod na kraju izaći kao pobednik.

 Posebno žalimo za izgubljenim životima u vatrenoj stihiji. 
Žitelji Nišavskog upravnog okruga šalju Vam reči podrške i utehe, pozitivne misli i pomoć koja bude neophodna. 

Izražavm žaljenje što zbog unapred dogovorenih poslovnih obaveza nisam mogla da budem sa svojim saradnicima gost u vašoj regiji, ali se nadam brzom susretu. 

Želim Vam uspešnu turističku sezonu i novih prijateljstava sa srpskim narodom. 

Srdačno uz najlepše želje za brzim saniranjem štete od poplava u vašoj regiji i požara na jugu Grčke i što brži prosperitet, načelnica Nišavskog upravnog okruga, 

                                                                                       Dragana Sotirovski

 

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Dragana Sotirovski   Zdravko Stojnić   Volvi (Grčka)
@LubrisExtra @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima