Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупчани изражавају свој став о саобраћају у анкети

rssBookmark and Share

Прокупље 20.08.2017 Јужна Србија Инфо

Савет за безбедност саобраћаја Општине Прокупље узео је учешће у пројекту истраживања ставова учесника у саобраћају у Републици Србији.Овим путем се позивају грађани да попуне онлајн анкету, која се налази на сајту Општине Прокупље, а која је у потпуности анонимна.

Прокупчани изражавају свој став о саобраћају у анкети

По завршетку анкете, а на основу резултата истраживања биће дефинисан став грађана, као учесника у саобраћају, који ће помоћи да се убудуће предузму адекватне и квалитетне превентивне активности у циљу унапређења безбедности саобраћаја у општини Прокупље.

Ставовима становништва о безбедности саобраћаја и ризицима у друмском саобраћају се у земљама Европске уније даје велики значај, када је у питању анализа тренутног стања безбедности саобраћаја и планирaње будућих мера и активности за унапређење стања безбедности саобраћаја. Досадашња истраживања на овом пољу су показала да већина учесника у саобраћају зна да је одређено понашање у саобраћају небезбедно или законски недозвољено, али има погрешан став о томе. Чести су случајеви да учесници у саобраћају сматрају да неће довести у опасност себе и друге учеснике ако се понашају небезбедно у саобраћају или не поштују позитивне законске одредбе и сл. Због тога је важно истражити ставове становништва и уочити које су области најургентније, када је у питању превентивно деловање  и промена свести становника о значају безбедног учешћа у саобраћају.

Овај пројекат је покренула и спроводи Агенција за безбедност саобраћаја, а истраживање реализује МХМ-пројект д.о.о Нови Сад и Факултет техничких наука Нови Сад.

Линк анкете:   https://goo.gl/forms/ok65SAAI1mWDrnUp1

Коментара: 0


#   Прокупље   саобраћај   анкета  Савет за безбедност саобраћаја
@
[ Додај коментар ]