Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље добило Одсек за медицинске студије, струковни медицински техничар-сестра

rssBookmark and Share

Прокупље 28.05.2023. Јужна Србија Инфо

Формирањем Одсека за медицинске студије при Топличкој академији у Прокупљу, умногоме је обогаћен садржај ове високошколске установе, а млади из Прокупља и Топлице који су завршили средњу медицинску школу, добили су могућност да употпуне своје знање из медицине и студирају у свом граду.

Прокупље добило Одсек за медицинске студије, струковни медицински техничар-сестра

Како каже народни посланик из Прокупља, прим. доц. др Дарко Лакетић, годинама уназад радило се на реализацији ове идеје, било је разних проблема али се на крају све успешно завршило.

– Топличка академија има велики значај за наш град, а са новим Одсеком, долазиће деца са свих страна, која ће овде живети, пазарити, а након завршених студија, верујем да ће многи овде и формирати своје породице. Пријемни испит, организоваће се у складу са критеријумима Топличке академије, а наш циљ је да за годину или две дана, Топличка академија броји преко 1000 студената, казао је др Лакетић.

Одсек за медицинске студије, допринеће бржем развоју Прокупља и Топлице.

– Добили смо акредитацију за студијски програм Струковна медицинска сестра, а укупан број студената за нову школску годину је 88. Примили смо професоре, тако да они коју су друга или трећа година на некој високој медицинској школи у неком другом граду, могу код нас да се пребаце, нагласио је председник Топличке академије, проф. др Звонко Златановић и захвалио се народном посланику, др Дарку Лакетићу, на уложеном напору да ова идеја заживи и да Прокупље добије своју Академију.

Како је речено, у плану је акредитација нових смерова за медицинске студије, а обзиром на велико интересовање деце за овај студијски програм, из Академије верују да ће уписна квота бити проширена.

Подсећамо, Топличка академија, основана је одлуком Владе Републике Србије, маја месеца прошле године. Годину дана након тога, маја месеца ове године, добила је и акредитацију, а свршеним средњошколцима на располагању су три одсека, и то за пољопривредно – прехрамбене студије, пословне студије и медицинске студије Прокупље.

Коментара: 0


#   Прокупље   Дарко Лакетић   медицинске сестре   Топличка академија струковних студија
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима