Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje dobilo Odsek za medicinske studije, strukovni medicinski tehničar-sestra

rssBookmark and Share

Prokuplje 28.05.2023. Južna Srbija Info

Formiranjem Odseka za medicinske studije pri Topličkoj akademiji u Prokuplju, umnogome je obogaćen sadržaj ove visokoškolske ustanove, a mladi iz Prokuplja i Toplice koji su završili srednju medicinsku školu, dobili su mogućnost da upotpune svoje znanje iz medicine i studiraju u svom gradu.

Prokuplje dobilo Odsek za medicinske studije, strukovni medicinski tehničar-sestra

Kako kaže narodni poslanik iz Prokuplja, prim. doc. dr Darko Laketić, godinama unazad radilo se na realizaciji ove ideje, bilo je raznih problema ali se na kraju sve uspešno završilo.

– Toplička akademija ima veliki značaj za naš grad, a sa novim Odsekom, dolaziće deca sa svih strana, koja će ovde živeti, pazariti, a nakon završenih studija, verujem da će mnogi ovde i formirati svoje porodice. Prijemni ispit, organizovaće se u skladu sa kriterijumima Topličke akademije, a naš cilj je da za godinu ili dve dana, Toplička akademija broji preko 1000 studenata, kazao je dr Laketić.

Odsek za medicinske studije, doprineće bržem razvoju Prokuplja i Toplice.

– Dobili smo akreditaciju za studijski program Strukovna medicinska sestra, a ukupan broj studenata za novu školsku godinu je 88. Primili smo profesore, tako da oni koju su druga ili treća godina na nekoj visokoj medicinskoj školi u nekom drugom gradu, mogu kod nas da se prebace, naglasio je predsednik Topličke akademije, prof. dr Zvonko Zlatanović i zahvalio se narodnom poslaniku, dr Darku Laketiću, na uloženom naporu da ova ideja zaživi i da Prokuplje dobije svoju Akademiju.

Kako je rečeno, u planu je akreditacija novih smerova za medicinske studije, a obzirom na veliko interesovanje dece za ovaj studijski program, iz Akademije veruju da će upisna kvota biti proširena.

Podsećamo, Toplička akademija, osnovana je odlukom Vlade Republike Srbije, maja meseca prošle godine. Godinu dana nakon toga, maja meseca ove godine, dobila je i akreditaciju, a svršenim srednjoškolcima na raspolaganju su tri odseka, i to za poljoprivredno – prehrambene studije, poslovne studije i medicinske studije Prokuplje.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Darko Laketić   medicinske sestre   Toplička akademija strukovnih studija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima