Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje konačno dobija obilaznicu, kamioni neće više prolaziti kroz centar izgradnjom auto–puta od Niša do Merdara

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.11.2020. Južna Srbija Info

Početak radova na izgradnji auto–puta Niš–Merdare, očekuje se polovinom naredne godine, a ovaj projekat, od kapitalnog je značaja za Prokuplje i celu Toplicu jer će privući investitore i oživeti ovaj deo naše zemlje.Takođe, transpostana vozila neće više "gušiti" centar grada.

Prokuplje konačno dobija obilaznicu, kamioni neće više prolaziti kroz centar izgradnjom auto–puta od Niša do Merdara

Narodni poslanik iz Toplice, Darko Laketić, kaže da će ovaj projekat zadržati mlade na svojim ognjištima, što je jedan od najvažnijih ciljeva funkcionisanja i rada ove Vlade.

Juče je sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan potpisan ugovor o kreditu od 85 miliona evra za projekat izgradnje ovog auto – puta. Takođe, potpisan je i ugovor za implementaciju projekta, tako da su se stekli uslovi za početak radova, obzirom da su sredstva u potpunosti obezbeđena, objašnjava Laketić.

Kako kaže, ovaj kapitalni projekat, doprineće bržem razvoju regiona i povećaće bezbednost u saobraćaju.

Imaćemo jednu petlju kod novog zdravstvenog centra, drugu kod nove industrijske zone, koja se gradi. To će uticati na privlačenje novih investitora. Završetkom auto–puta, biće rasterećen saobraćaj u gradu, i stećiće se uslovi za kompletnu rekonstrukciju i uređenje glavne ulice u Prokuplju, ističe dr Laketić.

Izgradnja auto–puta počinje od Merošine, a deonica do Pločnika, u dužini od 32 kilometra, imaće šest tunela i 16 mostova.

Tender za izvođača radova, trebalo bi da bude raspisan krajem ove godine. Toplica će na taj način svakako biti interesantna investitorima, što znači otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje mladih iz Prokuplja i celog Topličkog okruga, kazao je poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, dr Darko Laketić.

Komentara: 0


#   Prokuplje   saobraćaj   auto-put   Darko Laketić   Merdare   auto-put mira
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima