Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље коначно добија обилазницу, камиони неће више пролазити кроз центар изградњом ауто–пута од Ниша до Мердара

rssBookmark and Share

Прокупље 26.11.2020. Јужна Србија Инфо

Почетак радова на изградњи ауто–пута Ниш–Мердаре, очекује се половином наредне године, а овај пројекат, од капиталног је значаја за Прокупље и целу Топлицу јер ће привући инвеститоре и оживети овај део наше земље.Такође, транспостана возила неће више "гушити" центар града.

Прокупље коначно добија обилазницу, камиони неће више пролазити кроз центар изградњом ауто–пута од Ниша до Мердара

Народни посланик из Топлице, Дарко Лакетић, каже да ће овај пројекат задржати младе на својим огњиштима, што је један од најважнијих циљева функционисања и рада ове Владе.

Јуче је са Европском банком за обнову и развој за Западни Балкан потписан уговор о кредиту од 85 милиона евра за пројекат изградње овог ауто – пута. Такође, потписан је и уговор за имплементацију пројекта, тако да су се стекли услови за почетак радова, обзиром да су средства у потпуности обезбеђена, објашњава Лакетић.

Како каже, овај капитални пројекат, допринеће бржем развоју региона и повећаће безбедност у саобраћају.

Имаћемо једну петљу код новог здравственог центра, другу код нове индустријске зоне, која се гради. То ће утицати на привлачење нових инвеститора. Завршетком ауто–пута, биће растерећен саобраћај у граду, и стећиће се услови за комплетну реконструкцију и уређење главне улице у Прокупљу, истиче др Лакетић.

Изградња ауто–пута почиње од Мерошине, а деоница до Плочника, у дужини од 32 километра, имаће шест тунела и 16 мостова.

Тендер за извођача радова, требало би да буде расписан крајем ове године. Топлица ће на тај начин свакако бити интересантна инвеститорима, што значи отварање нових радних места и запошљавање младих из Прокупља и целог Топличког округа, казао је посланик у Народној Скупштини Републике Србије, др Дарко Лакетић.

Коментара: 0


#   Прокупље   саобраћај   ауто-пут   Топлица река   Дарко Лакетић   Мердаре   ауто-пут мира
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима