Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: На Светски дан сиромаштва, најугроженијима храна, одећа и обућа

rssBookmark and Share

Прокупље 19.10.2022. Јужна Србија Инфо

Поводом обележавања Светског дана борбе против сиромаштва, који је обележен 17.октобра, Црвени крст Прокупље поделио је корисницима Народне кухиње појачан дневни оброк.
Поред куваног оброка и хлеба, подељена су и разноврсна слана и слатка пецива.

Прокупље: На Светски дан сиромаштва, најугроженијима храна, одећа и обућа

Најугроженијим грађанима који добијају овај вид социјалне помоћи, осим хране, подељена је и гардероба, обезбеђена од  донатора. Нову одећу и обућу добило је свих 300 корисника Народне кухиње. Пројекат „Народна кухиња и социјална делатност“ у Прокупљу се спроводи се уз финансијску подршку локалне самоуправе.

Како истичу надлежни у прокупачком Црвеном крсту, у току је и подела породичних пакета са храном, који су намењени старачким домаћинствима, самохраним родитељима, породицама које имају инвалидна лица и друге угрожене категорије грађана.

Уједињене нације су 17. октобар прогласиле за Међународни дан борбе против сиромаштва. Циљ обележавања тога дана јесте ширење свести о потреби искорењивања сиромаштва у целом свету, а нарочито у земљама у развоју. Светски дан борбе против сиромаштва обележава се од 1987. године, када се на откривању споменика посвећеног борби против сиромаштва у Паризу окупило 100.000 људи.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   народна кухиња   социјално угрожени   одећа
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима