Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Појачани оброци и гардероба за кориснике прокупачке Народне кухиње

rssBookmark and Share

Прокупље 18.10.2023. Јужна Србија Инфо

Црвени крст у Прокупљу је обележио Светски дан борбе против глади и сиромаштва, тако што је за 300 корисника Народне кухиње обезбеђен појачан оброк из донација, средстава локалне самоуправе и самосталних извора те организације.

Појачани оброци и гардероба за кориснике прокупачке Народне кухиње

Како је рекао секретар прокупачког Црвеног крста, Драган Суботић, корисници Народне кухиње у Прокупљу, у којој се свакодневно спрема 300 топлих оброка за социјално најугроженије чланове из 110 породица, добили су пецива и сухомеснате производе.

Према његовим речима за децу чланова социјално угрожених породица који се свакодневно хране у прокупачкој Народној кухињи обезбеђена је и гардероба у виду топлијих одевних предмета потребних за наступајућу сезону јесен – зима.

Како је објаснио Суботић ради се о гардероби коју су прикупили ђаци прокупачке Основне школе „9. октобар“ и полазници Предшколске установе „Невен“.

Град Прокупље издваја значајна новчана средства за рад Народне кухиње, а поводом обележавања Светског дана борбе против сиромаштва кухињу је посетила и члан Градског већа задужена за социјална питања Тијана Гвозденовић.


#   Прокупље   Црвени крст орг.   народна кухиња
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима