Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реакција локалне самоуправе у Прокупљу: Оброци Народне кухиње не деле се у Градској кући

rssBookmark and Share

Прокупље 19.12.2020. Јужна Србија Инфо

"Обзиром да су поједини грађани који претходних дана шире дезинформације како Народна кухиња не ради, исту тражили у Градској кући, Граду Прокупљу није тешко да још једном понови да се оброци деле у СПОРТСКОЈ ХАЛИ, а не у ЗГРАДИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ", саопштили из локалне самоуправе.

Реакција локалне самоуправе у Прокупљу: Оброци Народне кухиње не деле се у Градској кући

Једном приликом је то изјавио и секретар Црвеног крста Драган Суботић, који је чак позвао оне који тврде да Прокупље нема Народну кухињу да обиђу Халу и увере се сами. Да се оброци деле у Спортској хали, потврдили су и представници локалне самоуправе. И потврђују то и данас. Ако се ситуација некада промени, надлежни ће одмах обавестити јавност, као што то увек чине, и сигурно неће чекати на неколицину оних који не бирају средства да би дошли на власт, да то уместо њих учине.

Искључиво због грађана, а никако због шачице оних који очигледно не могу да прежале што их народ више неће, поновићемо да је Црвени крст Прокупље, на основу Закона о Црвеном крсту Србије, организовао рад Народне кухиње, која обезбеђује дневни оброк за 300 корисника. Овим програмом, а на основу списка Центра за социјални рад, обухваћено је 110 најугроженијих породица са подручја Прокупља. На основу склопљеног уговора са Спортском халом Прокупље, оброци се припремају у просторијама ове установе, где се врши и подела оброка. Радним данима, корисници добијају кувани оброк, а за дане викенда и празнике суви оброк. Током расподеле оброка, примењују се строге хигијенско-епидемиолошке мере заштите (ношење заштитних маски и рукавица, поштовање дистанце, дезинфекција дистрибутивног пункта). Запослени у Народној кухињи, од оних који припремају храну, до радника који врше поделу оброка, испуњавају све прописане услове за рад. Град Прокупље, определио је 9,5 милиона динара за рад Црвеног крста, па тако и Народне кухиње.

Обзиром да Град послује домаћински, и да је сваки динар утрошен наменски, а да се за Црвени крст издвајају не мала средства, представници локалне самоуправе апелују на појединце који шире неистине, попут ове да Прокупље нема Народну кухињу, да престану то да раде, да престану да манипулишу јер су грађани, својим гласом, показали коме верују.

Коментара: 0


#   Прокупље   Црвени крст орг.   народна кухиња   локална самоуправа   деманти
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима