Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reakcija lokalne samouprave u Prokuplju: Obroci Narodne kuhinje ne dele se u Gradskoj kući

rssBookmark and Share

Prokuplje 19.12.2020. Južna Srbija Info

"Obzirom da su pojedini građani koji prethodnih dana šire dezinformacije kako Narodna kuhinja ne radi, istu tražili u Gradskoj kući, Gradu Prokuplju nije teško da još jednom ponovi da se obroci dele u SPORTSKOJ HALI, a ne u ZGRADI GRADSKE UPRAVE", saopštili iz lokalne samouprave.

Reakcija lokalne samouprave u Prokuplju: Obroci Narodne kuhinje ne dele se u Gradskoj kući

Jednom prilikom je to izjavio i sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić, koji je čak pozvao one koji tvrde da Prokuplje nema Narodnu kuhinju da obiđu Halu i uvere se sami. Da se obroci dele u Sportskoj hali, potvrdili su i predstavnici lokalne samouprave. I potvrđuju to i danas. Ako se situacija nekada promeni, nadležni će odmah obavestiti javnost, kao što to uvek čine, i sigurno neće čekati na nekolicinu onih koji ne biraju sredstva da bi došli na vlast, da to umesto njih učine.

Isključivo zbog građana, a nikako zbog šačice onih koji očigledno ne mogu da prežale što ih narod više neće, ponovićemo da je Crveni krst Prokuplje, na osnovu Zakona o Crvenom krstu Srbije, organizovao rad Narodne kuhinje, koja obezbeđuje dnevni obrok za 300 korisnika. Ovim programom, a na osnovu spiska Centra za socijalni rad, obuhvaćeno je 110 najugroženijih porodica sa područja Prokuplja. Na osnovu sklopljenog ugovora sa Sportskom halom Prokuplje, obroci se pripremaju u prostorijama ove ustanove, gde se vrši i podela obroka. Radnim danima, korisnici dobijaju kuvani obrok, a za dane vikenda i praznike suvi obrok. Tokom raspodele obroka, primenjuju se stroge higijensko-epidemiološke mere zaštite (nošenje zaštitnih maski i rukavica, poštovanje distance, dezinfekcija distributivnog punkta). Zaposleni u Narodnoj kuhinji, od onih koji pripremaju hranu, do radnika koji vrše podelu obroka, ispunjavaju sve propisane uslove za rad. Grad Prokuplje, opredelio je 9,5 miliona dinara za rad Crvenog krsta, pa tako i Narodne kuhinje.

Obzirom da Grad posluje domaćinski, i da je svaki dinar utrošen namenski, a da se za Crveni krst izdvajaju ne mala sredstva, predstavnici lokalne samouprave apeluju na pojedince koji šire neistine, poput ove da Prokuplje nema Narodnu kuhinju, da prestanu to da rade, da prestanu da manipulišu jer su građani, svojim glasom, pokazali kome veruju.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   narodna kuhinja   lokalna samouprava   demanti
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima