Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pojačani obroci i garderoba za korisnike prokupačke Narodne kuhinje

rssBookmark and Share

Prokuplje 18.10.2023. Južna Srbija Info

Crveni krst u Prokuplju je obeležio Svetski dan borbe protiv gladi i siromaštva, tako što je za 300 korisnika Narodne kuhinje obezbeđen pojačan obrok iz donacija, sredstava lokalne samouprave i samostalnih izvora te organizacije.

Pojačani obroci i garderoba za korisnike prokupačke Narodne kuhinje

Kako je rekao sekretar prokupačkog Crvenog krsta, Dragan Subotić, korisnici Narodne kuhinje u Prokuplju, u kojoj se svakodnevno sprema 300 toplih obroka za socijalno najugroženije članove iz 110 porodica, dobili su peciva i suhomesnate proizvode.

Prema njegovim rečima za decu članova socijalno ugroženih porodica koji se svakodnevno hrane u prokupačkoj Narodnoj kuhinji obezbeđena je i garderoba u vidu toplijih odevnih predmeta potrebnih za nastupajuću sezonu jesen – zima.

Kako je objasnio Subotić radi se o garderobi koju su prikupili đaci prokupačke Osnovne škole „9. oktobar“ i polaznici Predškolske ustanove „Neven“.

Grad Prokuplje izdvaja značajna novčana sredstva za rad Narodne kuhinje, a povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv siromaštva kuhinju je posetila i član Gradskog veća zadužena za socijalna pitanja Tijana Gvozdenović.


#   Prokuplje   Crveni krst org.   narodna kuhinja
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima