Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna kuhinja u Prokuplju prošle godine radila devet meseci

rssBookmark and Share

Prokuplje 12.01.2020. Južna Srbija Info

Za sufinansiranje projekta “Narodna kuhinja i socijalna delatnost”, koji je realizovao Crveni krst u Prokuplju, za period mart-decembar 2019. godine, iz lokalnog budžeta izdvojeno je 13 miliona dinara.

Narodna kuhinja u Prokuplju prošle godine radila devet meseci

Namenjena sredstva, utrošena su za spremanje besplatnih obroka za socijalno najugroženije porodice, podelu paketa sa osnovnim namirnicama i ogrevnog drveta.

- Tokom prošle godine, ukupno je podeljeno 68.700 obroka, od čega 55.800 kuvanih i 12.900 suvih. Ove obroke, mesečno je primalo 300 osoba. Kao i prethodnih, i prošle godine, Narodna kuhinja radila je devet meseci, izjavio je sekretar Crvenog krsta Dragan Subotić i dodao da se priprema hrane i podela, vršila u kuhinji i prostorijama Turističko sportske organizacije.

Prema njegovim rečima, osim velike pomoći lokalne samouprave, pomoć za nesmetan rad Narodne kuhinje imali su i od strane Crvenog krsta Srbije i pekare „Paša“.

Subotić je istakao da je Centar za socijalni rad i prošle godine pravio spiskove porodica koje ispunjavaju uslove za besplatnu dodelu obroka.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   narodna kuhinja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima