Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проширују се капацитети Научно-технолошког парка у Нишу, Влада улаже још 20 милиона евра

rssBookmark and Share

Ниш 09.02.2023. Јужна Србија Инфо

Научно-технолошки парк у Нишу, у којем послују 54 компаније са око 600 запослених, добиће још једну зграду чиме ће бити створени услови за развој ИТ сектора и посао за укупно 1200 стручњака у овој области. У проширење капацитета Влада Србије уложиће 20 милиона евра, а радови ће почети током ове године, најавила је у Нишу председница Владе Ана Брнабић.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Ниш је показао да има феноменалне школе, факултете и младе, талентоване и креативне људе, а ова зграда је била предуслов да покажу своје знање које је заслужно за 20 милиона евра извоза услуга, решења и производа на годишњем нивоу. Потребан је додатни простор, јер је десетак компанија на чекању и због тога смо одлучили да уложимо новац у изградњу и проширење капацитета Парка, за који сам убеђена да ће бити мотор развоја Ниша и да ће ово бити град у који млади људи остају и да овде долазе из других крајева, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић приликом обиласка Научно-технолошког парка.

Она је заједно са градоначелницом Ниша Драганом Сотировски, министарком за науку и технолошки развој Јеленом Беговић и министром за јавна улагања Марком Благојевићем посетила Научно-технолошки парк и том приликом истакла да ће Влада наставити са улагањем у Ниш и југ централне Србије, подсетивши на пројекте модернизације железничког коридора и изградњу брзе пруге Београд-Ниш, као и нову зграду аеродромског терминала.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Милан Ранђеловић   Ана Брнабић   Научно технолошки парк
#GradonacelnicaN @anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима