Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пут Крушевац-Блаце-Белољин возачи заобилазе

rssBookmark and Share

Куршумлија 28.11.2015. РТС

Неке путеве у Топличком крају возачи заобилазе због лошег асфалта. У наредне две године, према најавама надлежних, биће реконструисани готово сви најважнији магистрални путеви у Топлици, што ће убрзати и привредни развој тог подручја.

Пут Крушевац-Блаце-Белољин возачи заобилазе

Неке путне правце у Топличком округу, због дотрајалог асфалта и нарушене структуре пута, возачи све чешће заобилазе. Ако се остваре најаве из предузећа "Путеви Србије" у наредне две године требало би да буду реконструисани готово сви најважнији магистрални путни правци, у које се није улагало деценијама уназад.

Грађани који живе у овом делу Србије, као и представници општина надају се да ће обећања бити  испуњена, јер би то био и снажан импулс за убрзанији привредни развој, овог, углавном, неразвијеног подручја.

Иако представља најкраћу везу Западне и Централне Србије са Косовом и Метохијом, магистрални путни правац Крушевац- Блаце, многи возачи заобилазе због двадесетак километара дотрајалог пута у овој топличкој општини. Према речима возача најгора је деоница између Блаца и Белољина у дужини од десетак километара где је готово у потпуности нарушена структура пута.

"Врло опрезно, доста је уско и обзиром  да је израубован пут, баш мора да се вози опрезно. Ово је зло пут, много је валовит и узак, са великим бројем рупа", кажу возачи.

Возачи кажу и да је несхватљиво, да, осим знакова о ограничењу брзине, на овом путу и поред његове дотрајалости, нема знакова упозорења на опасност, као на неким другим путним правцима.

На овом путном правцу у највећој опасности су возачи у транзиту, који нису упознати са његовом нарушеном структуром, због чега су саобраћајне несреће све чешће.

Осим што би повећала безбедност саобраћаја, реконструкција путева у Топлици је од пресудног значаја за даљи привредни развој овог дела Србије.

"У свим тим разговорима њихова прва примедба је тај пут, јер док дођу овде, они пролазе преко знатно бољих саобраћајница", каже Иван Бургић, председник општине Блаце.

Реализација најављених крупних инфраструктурних пројеката са нестрпљењем се ишчекује и у општини Куршумлија, где очекују да ће они допринети и ревитализацији локалне путне мреже.

"Идуће године дефинитивно креће реконструкција магистралног пута Куршумлија - Мердаре, урађена је пројектна документација и оно што је нама посебно важно, тај асфалт који се буде скидао са пута, употребићемо за насипање локалних путева", каже Радољуб Видић, председник општине Куршумлија.

Да надања стотинак хиљада становника у Топличком округу о унапређењу путне инфраструктуре нису без основа, РТС-у је потврђено и у предузећу "Путеви Србије", где нам је речено да је Планом пословања за наредне две године предвиђена рехабилитација готово свих магистралних путних праваца у овом делу Србије, у дужини од преко педесетак километара.

РТС

video...

Коментара: 0


#   Куршумлија   Блаце   Путеви Србије   саобраћај   Топлички округ   Радољуб Видић   Белољин   председник општине   Иван Бургић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима