Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Put Kruševac-Blace-Beloljin vozači zaobilaze

rssBookmark and Share

Kuršumlija 28.11.2015. RTS

Neke puteve u Topličkom kraju vozači zaobilaze zbog lošeg asfalta. U naredne dve godine, prema najavama nadležnih, biće rekonstruisani gotovo svi najvažniji magistralni putevi u Toplici, što će ubrzati i privredni razvoj tog područja.

Put Kruševac-Blace-Beloljin vozači zaobilaze

Neke putne pravce u Topličkom okrugu, zbog dotrajalog asfalta i narušene strukture puta, vozači sve češće zaobilaze. Ako se ostvare najave iz preduzeća "Putevi Srbije" u naredne dve godine trebalo bi da budu rekonstruisani gotovo svi najvažniji magistralni putni pravci, u koje se nije ulagalo decenijama unazad.

Građani koji žive u ovom delu Srbije, kao i predstavnici opština nadaju se da će obećanja biti  ispunjena, jer bi to bio i snažan impuls za ubrzaniji privredni razvoj, ovog, uglavnom, nerazvijenog područja.

Iako predstavlja najkraću vezu Zapadne i Centralne Srbije sa Kosovom i Metohijom, magistralni putni pravac Kruševac- Blace, mnogi vozači zaobilaze zbog dvadesetak kilometara dotrajalog puta u ovoj topličkoj opštini. Prema rečima vozača najgora je deonica između Blaca i Beloljina u dužini od desetak kilometara gde je gotovo u potpunosti narušena struktura puta.

"Vrlo oprezno, dosta je usko i obzirom  da je izraubovan put, baš mora da se vozi oprezno. Ovo je zlo put, mnogo je valovit i uzak, sa velikim brojem rupa", kažu vozači.

Vozači kažu i da je neshvatljivo, da, osim znakova o ograničenju brzine, na ovom putu i pored njegove dotrajalosti, nema znakova upozorenja na opasnost, kao na nekim drugim putnim pravcima.

Na ovom putnom pravcu u najvećoj opasnosti su vozači u tranzitu, koji nisu upoznati sa njegovom narušenom strukturom, zbog čega su saobraćajne nesreće sve češće.

Osim što bi povećala bezbednost saobraćaja, rekonstrukcija puteva u Toplici je od presudnog značaja za dalji privredni razvoj ovog dela Srbije.

"U svim tim razgovorima njihova prva primedba je taj put, jer dok dođu ovde, oni prolaze preko znatno boljih saobraćajnica", kaže Ivan Burgić, predsednik opštine Blace.

Realizacija najavljenih krupnih infrastrukturnih projekata sa nestrpljenjem se iščekuje i u opštini Kuršumlija, gde očekuju da će oni doprineti i revitalizaciji lokalne putne mreže.

"Iduće godine definitivno kreće rekonstrukcija magistralnog puta Kuršumlija - Merdare, urađena je projektna dokumentacija i ono što je nama posebno važno, taj asfalt koji se bude skidao sa puta, upotrebićemo za nasipanje lokalnih puteva", kaže Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.

Da nadanja stotinak hiljada stanovnika u Topličkom okrugu o unapređenju putne infrastrukture nisu bez osnova, RTS-u je potvrđeno i u preduzeću "Putevi Srbije", gde nam je rečeno da je Planom poslovanja za naredne dve godine predviđena rehabilitacija gotovo svih magistralnih putnih pravaca u ovom delu Srbije, u dužini od preko pedesetak kilometara.

RTS

video...

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Blace   Putevi Srbije   saobraćaj   Toplički okrug   Radoljub Vidić   Beloljin   predsednik opštine   Ivan Burgić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima