Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радови на изградњи савременог Здравственог центра у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 23.04.2021. Јужна Србија Инфо

Како су у току прелазни радови између прве и друге фазе овог пројекта, била је то прилика да се представници Прокупља и Топличког округа увере да се они одвијају планираном динамиком и да ће средином маја месеца они и званично бити завршени, што ће обележити и почетак друге фазе овог пројекта, чија укупна вредност износи близу 3 милијарде динара.

Радови на изградњи савременог Здравственог центра у Прокупљу

Према речима шефа градилишта, Илије Опалића, представника фирме „Термомонт“, прелазни радови подразумевају изградњу темеља и потпорног зида, где је данас постављено четири резервоара од по 55 кубика за хладну воду, као и резервоар од 50 тона за лож уље, који ће служити за постојећи систем грејања. Ови радови ће након спајања са већ уграђеним панелима за соларну енергију обезбедити топлу воду за потребе целе здравствене установе, која се према пројекту простире на површини од 30.000 квадрата.

Иначе, у оквиру прве фазе пројекта завршена је реконструкција крова, столарије, фасаде, урађена климатизација и други послова који се тичу енергетске ефикасности објекта, а након тога предстоји друга фаза у оквиру које ће бити изграђен хируршки блок, операционе сале, унутрашње уређење простора и опремање медицинским апаратима.

Искористили смо прилику да данас заједно са градоначелником Прокупља, Миланом Аранђеловићем, директорком Дома здравља Верицом Бојичић Илић и директорком Опште болнице, Сњежаном Арсић, обиђемо радове којима се завршава прва фазе изградње савременог здравственог центар у Прокупљу, рекао је начелник Топличког округа Златан Миљковић.

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић изразио је задовољство што се радови одвијају по плану и што ће ускоро, након свих процедура, почети и друга фаза овог великог пројекта. Почетак тих радова обележиће изградња хируршког блока, који ће имати четири операционе сале и све савремене апарате за дијагностику, укључујући два скенера и магнетну резонанцу, што ће грађанима целе Топлице омогућити комплетну дијагностику и савремене услове лечења.


#   Прокупље   изградња   Здравствени центар Прокупље   Милан Аранђеловић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима