Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radovi na izgradnji savremenog Zdravstvenog centra u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.04.2021. Južna Srbija Info

Kako su u toku prelazni radovi između prve i druge faze ovog projekta, bila je to prilika da se predstavnici Prokuplja i Topličkog okruga uvere da se oni odvijaju planiranom dinamikom i da će sredinom maja meseca oni i zvanično biti završeni, što će obeležiti i početak druge faze ovog projekta, čija ukupna vrednost iznosi blizu 3 milijarde dinara.

Radovi na izgradnji savremenog Zdravstvenog centra u Prokuplju

Prema rečima šefa gradilišta, Ilije Opalića, predstavnika firme „Termomont“, prelazni radovi podrazumevaju izgradnju temelja i potpornog zida, gde je danas postavljeno četiri rezervoara od po 55 kubika za hladnu vodu, kao i rezervoar od 50 tona za lož ulje, koji će služiti za postojeći sistem grejanja. Ovi radovi će nakon spajanja sa već ugrađenim panelima za solarnu energiju obezbediti toplu vodu za potrebe cele zdravstvene ustanove, koja se prema projektu prostire na površini od 30.000 kvadrata.

Inače, u okviru prve faze projekta završena je rekonstrukcija krova, stolarije, fasade, urađena klimatizacija i drugi poslova koji se tiču energetske efikasnosti objekta, a nakon toga predstoji druga faza u okviru koje će biti izgrađen hirurški blok, operacione sale, unutrašnje uređenje prostora i opremanje medicinskim aparatima.

Iskoristili smo priliku da danas zajedno sa gradonačelnikom Prokuplja, Milanom Aranđelovićem, direktorkom Doma zdravlja Vericom Bojičić Ilić i direktorkom Opšte bolnice, Snježanom Arsić, obiđemo radove kojima se završava prva faze izgradnje savremenog zdravstvenog centar u Prokuplju, rekao je načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović izrazio je zadovoljstvo što se radovi odvijaju po planu i što će uskoro, nakon svih procedura, početi i druga faza ovog velikog projekta. Početak tih radova obeležiće izgradnja hirurškog bloka, koji će imati četiri operacione sale i sve savremene aparate za dijagnostiku, uključujući dva skenera i magnetnu rezonancu, što će građanima cele Toplice omogućiti kompletnu dijagnostiku i savremene uslove lečenja.

Komentara: 0


#   Prokuplje   izgradnja   Zdravstveni centar Prokuplje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima