Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рат за директорску фотељу: Једна фотеља - два директора

rssBookmark and Share

Врање 01.10.2014. Телеграф

Министарство поставило новог руководиоца болнице без разрешења претходника. Почео процес раздвајања Здравственог центра

Рат за директорску фотељу: Једна фотеља - два директора

Министарство здравља именовало је још пре пет дана др Слободана Миленковића за вршиоца дужности директора Опште Болнице у оснивању у Врању.

Ова одлука збунила је руководство ове здравствене установе али и челнике града јер због правног вакуума, сада Болница има два руководиоца. Претходни управник др Звонимир Ђорђевић наиме, још није смењен.

Како је потврђено, овим почиње процес одвајања Здравственог центра на Дом здравља који би требало да припадне граду и Општу болницу која ће бити у ингеренцији Министарства здравља.

 
- Превасходни циљ ми је да приведем крају процес одвајања Болнице и Дома здравља. Ових дана именоваћемо управни и надзорни одбор, који треба да буде верификован од стране министарства, а затим ћемо решити статут и другу папирологију, а тај процес би требало да буде окончан за око два месеца - објашњава доктор Миленковић и додаје да засад неће бити промена начелника одељења или других промена у функционисању Болнице.

Управник Болнице др Звонимир Ђорђевић каже да он и даље обавља посао, јер није смењен нити га је било ко обавестио о променама. Иначе Ђорђевића је прошле године именовао др Владимир Стаменковић директор Здравственог центра.

- Ова одлука Министарства нас је прилично изненадила и због тога смо затражили појашњење. Град не може да прихвати Дом здравља у тренутној ситуацији. Ми смо очекивали смене на челу Здравственог центра. Лично мислим да је ситуација прилично компликована, а да процес поделе имовине, кадрова и дуговања не може да се заврши у кратком временском интервалу - каже члан Градског већа задужен за здравство др Александар Стајић.

Коментара: 0


#   Врање   Владимир Стаменковић   Дом здравља   болница   здравство   Звонимир Ђорђевић   Министарство здравља   Слободан Миленковић   Александар Стајић   Надзорни одбор
@


 


[ Додај коментар ]