Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седмочлана породица добила кућу на поклон

rssBookmark and Share

Блаце 09.11.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Предраг и Данијела, са својих петоро деце узраста од 1-11 година, живе од 27.000 динара помоћи (дечји додатак за четворо деце и 17.000 социјалне помоћи) што им не омогућава ни најосновније услове за живот.

Седмочлана породица добила кућу на поклон

У међувремену породица је проширена за још једног члана, Данијела је протекле седмице родила шесто дете, па су им неопходни не само већи животни простор, већ и гардероба, обућа, средства за хигијену, огрев за наступајућу зиму, школски прибор...

Захваљујући иницијативи челника локалне самоуправе и контактима који су остварени на манифестацији „Село слави шљиву“ почетком септембра у Гргуру, дошло је до коначне реализације одлуке да се Василијевићима обезбеде пристојнији услови за живот. Привредном друштву за трговину и услуге „Термопродукт“ ДОО Сремска Митровица упућен је захтев за донацију а ово предузеће је купило стамбену зграду од тврдог грађевинског материјала са седам ари плаца у селу Барбатовац. Кућа има приземни део и спрат, а на плацу се налази и помоћни објекат.

„Представницима „Термопродукта“ који нови дом поклањају Василијевић Предрагу захвалност дугује не само његова породица него и Општина Блаце, јер су решили један од социјалних проблема наше локалне заједнице. Овом приликом желим да, у име Општине Блаце и свих њених грађана захвалим овом предузећу на показаној хуманости и спремности да се помогне грађанима Србије чак када су они, као што је овде случај, из прилично удаљеног региона“ – изјавио је Иван Бургић, председник Општине Блаце.

Начелник Општинске управе Јасмина Лапчевић са својим сарадницима посетила је Предрага Василијевића у његовом новом дому и уручила му поклоне који садрже пелене, козметику за бебе, кућну хемију, слаткише за децу и др.

У кући се убрзано обављају радови на уређењу купатила након чега ће све просторије бити окречене, како би ова породица могла што пре да се усели и из породилишта дочека Данијелу и најмлађег члана.

Коментара: 0


#   Блаце   Сремска Митровица   председник општине   Иван Бургић   школски прибор   Гргуре     Јасмина Лапчевић   Село слави шљиву   Нови дом   општина Блаце
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима