Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Николић на манифестацији “Село слави шљиву”

rssBookmark and Share

Блаце 20.09.2015.

У селу Гргуру одржана је 6. по реду манифестација “Село слави шљиву”. Манифестацију је посетио председник Републике Србије Томислав Николић.

Фото: Топличке вести
Фото: Топличке вести

Николић је мештанима овог блачког села поручио да је пријатељ села Гргура за вечито, затим амбасадори Риусије, Кине, Белорусије, Венецуеле…, представници политичког и привредног живота Топлице, бројни гости и неколико хиљада грађана.

-Ја сам председник Републике за кратко, а пријатељ села Гргура за вечито, тако да ћете морати да ме трпите и када ми истекне мандат. Ја бих волео када ми истекне мандат да ме позовете да дођем. Оно што ви славите је слава раду, оно чега у Србији одавно нема. Нећу да вас заборавим док радите и производите. И сам се осећам сељаком, и сам производим доста тога кад год стигнем а сво слободно време посвећујем селу. Село које највише волим је моја Бајчетина. Нека свако воли свој крај, неће мрзети туђи. Хвала што постојите и што садите шљиву, рекао је између осталог у свом обраћању у селу Гргуру председник Републике Србије Томислав Николић.

У име организатора, општине Блаце и МЗ Гргуре, присутнима се обратио и свима пожелео добродошлицу  председник општине Блаце Иван Бургић, који је све присутне подсетио на то како је ова манифестација почела.

- Прву манифестацију организовали су мештани, без помоћи општине. Почасни гост прве манифестације био је амбасадор Кине, а идуће године манифестацију је посетио Томислав Николић, тада као народни посланик који је на питање мештана “да ли ће уколико постане председник доћи поново”, обећао да хоће и то обећање наставио је да испуњава и буде наш драги гост, реако је председник Бургић додајући да највеће заслуге за то што ова манифестација све више добија на важности има Боривоје Перовић, човек који неизмерно воли свој крај.

- Блаце је највећи произвођач шљиве и заслужује да има две манифестације посвећене овој воћки, рекао је на крају свог обраћања председник Бургић.

Концерт у Гргуру одржала је и Драгана Мирковић, која је овај наступ поклонила свим грађанима општине Блаце и на поменутој манифестацији наступила потпуно бесплатно.

- Била бих пресрећна када би новац који би мени припао за наступ био уложен у школство или здравство, изјавила је у Гргуру Драгана Мирковић,  чији концерт у Гргуру је испратила сјајна публика.

- То је доказ моје тврдње да имам најбољу публику, казала је Драгана Мирковић која је у Гргуру добила и мноштво поклона од својих фанова.

- Све поклоне које добијам од моје публике и фанова чувам у својој трофејној соби, где су поред свих мојих награда и трофеја смештени и поклони које добијам од публике, рекла је Драгана Мирковић којој се у име организатора на дивном концерту, који је поклонила грађанима општине Блаце, захвалио Боривоје Перовић.


- Желим да знате да данас што је Драгана Мирковић певала у ГргурУ не кошта ништа. Она је певала за своју публику, поручио је са бине Боривоје Перовић, начелник одељења за обезбеђење председника Репбублике Србије.

Након концерта Драгане Мирковић, публику у Гргуру забављао је Милан Топаловић а након његовог наступа концерт је одржала група Алтер его бенд.

Топличке вести


#   Блаце   Томислав Николић   шљива   председник општине   Иван Бургић   Гргуре   Драгана Мирковић   Село слави шљиву
@predsednikrs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима