Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nikolić na manifestaciji “Selo slavi šljivu”

rssBookmark and Share

Blace 20.09.2015.

U selu Grguru održana je 6. po redu manifestacija “Selo slavi šljivu”. Manifestaciju je posetio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Foto: Topličke vesti
Foto: Topličke vesti

Nikolić je meštanima ovog blačkog sela poručio da je prijatelj sela Grgura za večito, zatim ambasadori Riusije, Kine, Belorusije, Venecuele…, predstavnici političkog i privrednog života Toplice, brojni gosti i nekoliko hiljada građana.

-Ja sam predsednik Republike za kratko, a prijatelj sela Grgura za večito, tako da ćete morati da me trpite i kada mi istekne mandat. Ja bih voleo kada mi istekne mandat da me pozovete da dođem. Ono što vi slavite je slava radu, ono čega u Srbiji odavno nema. Neću da vas zaboravim dok radite i proizvodite. I sam se osećam seljakom, i sam proizvodim dosta toga kad god stignem a svo slobodno vreme posvećujem selu. Selo koje najviše volim je moja Bajčetina. Neka svako voli svoj kraj, neće mrzeti tuđi. Hvala što postojite i što sadite šljivu, rekao je između ostalog u svom obraćanju u selu Grguru predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

U ime organizatora, opštine Blace i MZ Grgure, prisutnima se obratio i svima poželeo dobrodošlicu  predsednik opštine Blace Ivan Burgić, koji je sve prisutne podsetio na to kako je ova manifestacija počela.

- Prvu manifestaciju organizovali su meštani, bez pomoći opštine. Počasni gost prve manifestacije bio je ambasador Kine, a iduće godine manifestaciju je posetio Tomislav Nikolić, tada kao narodni poslanik koji je na pitanje meštana “da li će ukoliko postane predsednik doći ponovo”, obećao da hoće i to obećanje nastavio je da ispunjava i bude naš dragi gost, reako je predsednik Burgić dodajući da najveće zasluge za to što ova manifestacija sve više dobija na važnosti ima Borivoje Perović, čovek koji neizmerno voli svoj kraj.

- Blace je najveći proizvođač šljive i zaslužuje da ima dve manifestacije posvećene ovoj voćki, rekao je na kraju svog obraćanja predsednik Burgić.

Koncert u Grguru održala je i Dragana Mirković, koja je ovaj nastup poklonila svim građanima opštine Blace i na pomenutoj manifestaciji nastupila potpuno besplatno.

- Bila bih presrećna kada bi novac koji bi meni pripao za nastup bio uložen u školstvo ili zdravstvo, izjavila je u Grguru Dragana Mirković,  čiji koncert u Grguru je ispratila sjajna publika.

- To je dokaz moje tvrdnje da imam najbolju publiku, kazala je Dragana Mirković koja je u Grguru dobila i mnoštvo poklona od svojih fanova.

- Sve poklone koje dobijam od moje publike i fanova čuvam u svojoj trofejnoj sobi, gde su pored svih mojih nagrada i trofeja smešteni i pokloni koje dobijam od publike, rekla je Dragana Mirković kojoj se u ime organizatora na divnom koncertu, koji je poklonila građanima opštine Blace, zahvalio Borivoje Perović.


- Želim da znate da danas što je Dragana Mirković pevala u GrgurU ne košta ništa. Ona je pevala za svoju publiku, poručio je sa bine Borivoje Perović, načelnik odeljenja za obezbeđenje predsednika Repbublike Srbije.

Nakon koncerta Dragane Mirković, publiku u Grguru zabavljao je Milan Topalović a nakon njegovog nastupa koncert je održala grupa Alter ego bend.

Topličke vesti

Komentara: 0


#   Blace   Tomislav Nikolić   šljiva   predsednik opštine   Ivan Burgić   Grgure   Dragana Mirković   Selo slavi šljivu
@predsednikrs @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima