Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Dani šljive": Turisti iz bivše SFRJ stižu Blace

rssBookmark and Share

Blace 20.08.2015. Južna Srbija Info

Opština Blace od 21.-23. avgusta organizuje trinaestu po redu turističko privrednu manifestaciju Dani šljive.

"Dani šljive": Turisti iz bivše SFRJ stižu Blace

Pokrovitelji su razvojni program Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a među pokroviteljima se nalaze i mnogi lokalni privrednici.

Ovogodišnji Dani šljive u Blacu počinju u petak 21. avgusta i trajaće 3 dana. Sve je spremno za početak fešte na kojoj se, kako se procenjuje, očekuje preko 100 hiljada posetilaca. Manifestaciju otvara ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković a poslednjeg dana manifestacije u muzičkom delu nastupiće i Svetlana Ceca Ražnatović (23. avgust).

Opština Blace od 21.-23. avgusta organizuje trinaestu po redu turističko privrednu manifestaciju Dani šljive. Pokrovitelji su razvojni program Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a među pokroviteljima se nalaze i mnogi lokalni privrednici.

Ovogodišnji Dani šljive u Blacu počinju u petak 21. avgusta i trajaće 3 dana. Sve je spremno za početak fešte na kojoj se, kako se procenjuje, očekuje preko 100 hiljada posetilaca. Manifestaciju otvara ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković a poslednjeg dana manifestacije u muzičkom delu nastupiće i Svetlana Ceca Ražnatović (23. avgust).

Cene noćenja u privatnim domaćinstvima kretaće se od 3 do 5 evra, dok je u smeštaj u hotelu i apartmanima nešto skuplji. Za one koji planiraju duži boravak uspostavili smo saradnju sa susednim opštinama te preporučujemo odmor u Lukovskoj i Prolom banji ili na Kopaoniku, koji se nalaze u našem okruženju.

Ivan Burgić, predsednik opštine Blace i predsednik organizacionog odbora Dana šljive ističe da će biti mesta za sve posetioce manifestacije i najavljuje veliki spektakl tokom tri dana manifestacije. „Zahvalio bih našim sugrađanima koji ustupaju svoje smeštajne kapacitete u korist manifestacije a poznato je da svi imamo goste tih dana i da je svaki građanin Blaca na neki način uključen u organizaciju festivala. Dani šljive su simbol našeg mesta i postoji mnogo specifičnosti zbog kojih se razlikujemo od drugih. Domaćini su spremni kao i svake godine a očekujemo rekordan broj gostiju – najveće interesovanje vlada iz zemalja bivše Jugoslavije, kaže Burgić“.

Zahvaljujući razvojnom programu Evropski Progres koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske, izrađen je veb sajt manifestacije putem kog će gosti moći da se upoznaju sa svim važnim informacijama. Urađena je i nova turistička karta Blaca po ugledu na svetske turističke destinacije a prvi put na manifestaciji biraće se najbolji preduzetnik i preduzetnica u preradi šljive. Obezbeđen je i fond za donacije mladim poljoprivrednicima u iznosu od 3 miliona dinara.

Predsednik opštine Blace Ivan Burgić naglašava da će mere bezbednosti učesnika i posetilaca manifestacije ove godine biti na najvišem, do sada neviđenom nivou.
Goste šljivijade će, u ugostiteljskim objektima, kao i pod šatrama dočekati cene slične prošlogodišnjim. Cene će biti znatno niže od, recimo, Guče, Egzita, Lovfest-a. To će biti, u suštini, varoške cene, na nivou malih mesta, daleko ispod navedenih manifestacija.
Ove godine održaće se i naučno stručna predavanja iz oblasti voćarstva, biraće se najbolji šljivik, najbolja šljivova rakija, najlepši štand a biće i žurke za najmlađe. Dani šljive Blace 2015 pružiće vrhunski muzičko-zabavni ugođaj. U muzičkom delu pored Cece Ražnatović, nastupiće i Kerber, Cakana, Topalko, trubački orkestar Dejana Jevđića, lokalni bend Alter ego i drugi…
“Jednostavno, Blace je grad šljive i trudimo se da to i pokažemo javnosti a sve u korist naših proizvođača. 2,5 miliona stabala šljive na teritoriji opštine obavezuju nas da ulažemo u promociju blačke šljive – rekao je predsednik Burgić koji je pozvao sve ljubitelje ove plemenite voćke da dođu u Blace od 21.-23. avgusta“

 

danisljive.com

 

Komentara: 0


#   Blace   Švajcarska   EU   šljiva   Svetlana Ražnatović   manifestacija   predsednik opštine   Ivan Burgić   trubači   Snežana Bogosavljević Bošković   Kerber   Evropski Progres   Dani šljive 2015   pokrovitelji   Dragica Radosavljević   Ministarstvo trgovine   opština Blace   Dani šljive
@CRaznatovic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima