Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sedmočlana porodica dobila kuću na poklon

rssBookmark and Share

Blace 09.11.2014. JužnaSrbija.Info

Predrag i Danijela, sa svojih petoro dece uzrasta od 1-11 godina, žive od 27.000 dinara pomoći (dečji dodatak za četvoro dece i 17.000 socijalne pomoći) što im ne omogućava ni najosnovnije uslove za život.

Sedmočlana porodica dobila kuću na poklon

U međuvremenu porodica je proširena za još jednog člana, Danijela je protekle sedmice rodila šesto dete, pa su im neophodni ne samo veći životni prostor, već i garderoba, obuća, sredstva za higijenu, ogrev za nastupajuću zimu, školski pribor...

Zahvaljujući inicijativi čelnika lokalne samouprave i kontaktima koji su ostvareni na manifestaciji „Selo slavi šljivu“ početkom septembra u Grguru, došlo je do konačne realizacije odluke da se Vasilijevićima obezbede pristojniji uslovi za život. Privrednom društvu za trgovinu i usluge „Termoprodukt“ DOO Sremska Mitrovica upućen je zahtev za donaciju a ovo preduzeće je kupilo stambenu zgradu od tvrdog građevinskog materijala sa sedam ari placa u selu Barbatovac. Kuća ima prizemni deo i sprat, a na placu se nalazi i pomoćni objekat.

„Predstavnicima „Termoprodukta“ koji novi dom poklanjaju Vasilijević Predragu zahvalnost duguje ne samo njegova porodica nego i Opština Blace, jer su rešili jedan od socijalnih problema naše lokalne zajednice. Ovom prilikom želim da, u ime Opštine Blace i svih njenih građana zahvalim ovom preduzeću na pokazanoj humanosti i spremnosti da se pomogne građanima Srbije čak kada su oni, kao što je ovde slučaj, iz prilično udaljenog regiona“ – izjavio je Ivan Burgić, predsednik Opštine Blace.

Načelnik Opštinske uprave Jasmina Lapčević sa svojim saradnicima posetila je Predraga Vasilijevića u njegovom novom domu i uručila mu poklone koji sadrže pelene, kozmetiku za bebe, kućnu hemiju, slatkiše za decu i dr.

U kući se ubrzano obavljaju radovi na uređenju kupatila nakon čega će sve prostorije biti okrečene, kako bi ova porodica mogla što pre da se useli i iz porodilišta dočeka Danijelu i najmlađeg člana.

Komentara: 0


#   Blace   Sremska Mitrovica   predsednik opštine   Ivan Burgić   školski pribor   Grgure     Jasmina Lapčević   Selo slavi šljivu   Novi dom   opština Blace
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima