Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шест милиона динара за "Чаршијске приче"

rssBookmark and Share

Лесковац 08.04.2018. Јужна Србија Инфо

Пројекат Лесковачког културног центра „Чаршијске приче“ којим су предвиђени нови портали на улазу, спољна столарија и лед осветљење и реконструкција централног хола у приземљу, путем конкурса „Градови у фокусу“ Министарства културе и информисања добио је шест милиона динара

Шест милиона динара за "Чаршијске приче"

Директорка Лесковачког културног центра, Сања Цонић, истакла је да од момента преузимања одговорности за руковођење овом установом константно са својим тимом ради на томе да обезбеди средства за уређење ове инстутуције.

„Према идеји, постојеће портале замениће нови од ораховине, а велики хол, неће више бити само ходник, већ ће бити реконструисан, опремљен лед екранима и другом унутрашњом декорацијом. Нашли смо начин и да издвојимо улаз у биоскопску салу, а биће замењена и спољна столарија. Морам да се захвалим Владимиру Гуглу, нашем суграђанину, који је младост провео у Лесковцу и у Културном центру. Он нам је бесплатно урадио пројекат,“истакла је директорка Цонић.

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић, похвалио је рад колектива Лесковачког културног центра, њихов труд и преданост, нагласивши да добар рад увек даје позитивне резултате.

Градоначелник се осврнуо и на труд локалне самоуправе да културу постави као један од приоритета:

„У Лесковцу се скоро свакодневно организују културна дешавања, која су, не само жанровски различита, него су и тематски прилагођена свим узрастима, укусима и сензибилитетима наших суграђана. Доказ да је култура остала наш приоритет јесу и бројне инвестиције у инфраструктуру и опрему. Реконструисали смо зграду Народног позоришта, помогли формирање нове сталне поставке у Народном музеју, обезбедили средства за дигитализацију биоскопа, финансирали реконструкцију домова културе у Вучју, Грделици, Печењевцу, Брестовцу и Дома културе Рома и улагали у Историјски архив и Библиотеку. Не треба да заборавити н и мултимедијални пројекат “Златно доба Лесковца.

Локална самоуправа ће наставити да подржава културу у 2о18. години, а за ту област је планирано око 3оо милиона динара. Пројекти у области културе, на актуелном конкурсу, финансираће се са девет милиона динара.“ Поручио је Цветановић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Горан Цветановић   инвестиције   реконструкција   Историјски архив   локална самоуправа   Културни центар Лесковац   Сања Цонић   Чаршијске приче пројекат   Градови у фокусу
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима