Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šest miliona dinara za "Čaršijske priče"

rssBookmark and Share

Leskovac 08.04.2018. Južna Srbija Info

Projekat Leskovačkog kulturnog centra „Čaršijske priče“ kojim su predviđeni novi portali na ulazu, spoljna stolarija i led osvetljenje i rekonstrukcija centralnog hola u prizemlju, putem konkursa „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture i informisanja dobio je šest miliona dinara

Šest miliona dinara za "Čaršijske priče"

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra, Sanja Conić, istakla je da od momenta preuzimanja odgovornosti za rukovođenje ovom ustanovom konstantno sa svojim timom radi na tome da obezbedi sredstva za uređenje ove instutucije.

„Prema ideji, postojeće portale zameniće novi od orahovine, a veliki hol, neće više biti samo hodnik, već će biti rekonstruisan, opremljen led ekranima i drugom unutrašnjom dekoracijom. Našli smo način i da izdvojimo ulaz u bioskopsku salu, a biće zamenjena i spoljna stolarija. Moram da se zahvalim Vladimiru Guglu, našem sugrađaninu, koji je mladost proveo u Leskovcu i u Kulturnom centru. On nam je besplatno uradio projekat,“istakla je direktorka Conić.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, pohvalio je rad kolektiva Leskovačkog kulturnog centra, njihov trud i predanost, naglasivši da dobar rad uvek daje pozitivne rezultate.

Gradonačelnik se osvrnuo i na trud lokalne samouprave da kulturu postavi kao jedan od prioriteta:

„U Leskovcu se skoro svakodnevno organizuju kulturna dešavanja, koja su, ne samo žanrovski različita, nego su i tematski prilagođena svim uzrastima, ukusima i senzibilitetima naših sugrađana. Dokaz da je kultura ostala naš prioritet jesu i brojne investicije u infrastrukturu i opremu. Rekonstruisali smo zgradu Narodnog pozorišta, pomogli formiranje nove stalne postavke u Narodnom muzeju, obezbedili sredstva za digitalizaciju bioskopa, finansirali rekonstrukciju domova kulture u Vučju, Grdelici, Pečenjevcu, Brestovcu i Doma kulture Roma i ulagali u Istorijski arhiv i Biblioteku. Ne treba da zaboraviti n i multimedijalni projekat “Zlatno doba Leskovca.

Lokalna samouprava će nastaviti da podržava kulturu u 2o18. godini, a za tu oblast je planirano oko 3oo miliona dinara. Projekti u oblasti kulture, na aktuelnom konkursu, finansiraće se sa devet miliona dinara.“ Poručio je Cvetanović.

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   investicije   rekonstrukcija   Istorijski arhiv   lokalna samouprava   Kulturni centar Leskovac   Sanja Conić   Čaršijske priče projekat   Gradovi u fokusu
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima