Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cvetanović primio učesnike likovne kolonije "Vlasina"

rssBookmark and Share

Leskovac 22.08.2017. Južna Srbija Info

U Svečanoj sali grada priređen je prijem za likovne umetnike, koji će u narednih nedelju dana biti deo likovne kolonije „Vlasina“ na Vlasinskom jezeru.

Cvetanović primio učesnike likovne kolonije "Vlasina"

Na Vlasini je, u okviru ove kolonije, do sada stvaralo preko 200 umetnika, a radovi nastali na njoj, obogatili su fond Leskovačkog kulturnog centra za oko 500 novih umetničkih dela.

Reč je o koloniji sa tradicijom dugom četiri decenije. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da je zbog njenog značaja i tradicije lokalna samouprava finansijski podržala održavanje ove likovne kolonije i sa tom praksom će se nastaviti i ubuduće.

- Kultura i umetnost obogaćuju našu svakodnevicu i daju dušu jednom gradu. Mi nastojimo da leskovačkoj publici pružimo kvalitetne kulturne sadržaje, i da istovremeno stvorimo mogućnost da mladi ali i već afirmisani umetnici stvaraju u našem okruženju i doprinesu jačanju kulturnih veza među gradovima i državama, rekao je Cvetanović.

Likovna umetnica iz Beograda Ljiljana Bursać, učesnica ovogodišnje kolonije "Vlasina", istakla je da će učesnika biti da kvalitet ove kolonije podignu na još viši nivo i uđu na listu likovnih kolonija koje podržava i Ministarstvo kulture.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić najavila je održavanje izložbe na kojoj će biti predstavljeni radovi sa ove ali i sa prethodnih likovnih kolonija na Vlasini.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Vlasinsko jezero   likovna kolonija   lokalna samouprava   Sanja Conić   Likovna kolonija Vlasina
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima