Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шеталиште за псе се отвара до краја месеца

rssBookmark and Share

09.02.2016. Белами портал

Шеталиште за псе у оквиру парка Чаир требало би да буде дато на коришћење власницима љубимаца до краја овог месеца, каже градски већник, др Јован Стојковић.

Шеталиште за псе се отвара до краја месеца

-За сада све иде по плану,а они који често шетају Чаиром могу у то и да се сами увере. Простор је ограђен како је предвиђено пројектом,постављене су клупе за одмор власника паса,различити мобилијар за истрчавање паса и, у овом тренутку, једини је проблем чесма.Заправо и она постоји,али још увек није прикључену на мрежу,а то ће бити учињено када буду пуштене у рад и све остале градске чесме,каже Стојковић.

Како додаје, чесма без воде неће бити разлог сталног одлагања почетка рада шеталишта, јер ће све остало бити завршено у року.

-Воде неће бити, не због проблема око прикључка, већ због тога што је то једини начин да водоводне инсталације не пуцају у време ниских температура. Због тога је и договорено да и она има режим рада као и све остале градске чесме,објашњава наш саговорник.

сеталисте за псе у цаируШеталиште за псе чека и монтажу видео надзора, а Стојковић каже да је опрема поклон донатора.

-Да би смо спречили и правовремено открили вандале или власнике који се не придржавају правила коришћења шеталишта за псе, биће постављен и видео надзор.Једна камера налазиће се на самом улазу у шеталишта,а друга ће цео простор непрекидно снимати из неког другог погодног угла. Све ће бити прикључено на стални видео систем Спорстког центра ,,Чаир,,, тако да ће комунална полиција и инспекција моћи, тренутно, да реаугују на основу снимљеног видео записа,каже Стојковић.

Приликом почетка радова на шеталишту, 8.децембра прошле године, било је највљивано да ће ово бити други овакав парк у Србији,након Новог Сада,а његово отварање било је најављивано за крај те године. Зашто се од најављеног рока одустало нисмо успели да сазнамо,осим да је отварање до сада неколико пута одлагано.

Како је раније речено пројекат шеталишта за псе вредан је 4,3 милиона динара са ПДВ-ом и дупло је скупљи од новосадског. Шеталиште је на површини од 5 000 квадрата,а како је на почетку радова рекао градоначелник Ниша, др Зоран Перишић, представља, заправо, резулатат дужег напора да се успостави хуманији однос према животињама, али истовремено да се не угрози безбедност људи и деце у граду.

Коментара: 0


#   полиција   Чаир   Зоран Перишић   пси   видео надзор   Јован Стојковић   комунална полиција   Градски већник   без воде   шеталиште     Шеталиште за псе   инсталације
@ProfdrPerisic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима