Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градско веће у Нишу донело необичну “одлуку о шетању кућних љубимаца”!

rssBookmark and Share

02.02.2015. zivotinje.rs

Градско веће града Ниша усвојило је одлуку о “местима и начину извођења кућних љубимаца” која већ изазива бројна негодовања међу Нишлијама.

Градско веће у Нишу донело необичну “одлуку о шетању кућних љубимаца”!

Градско веће је једногалсно донело решење о утврђивању предлога одлуке о местима и начину извођења кућних љубимаца на јавне површине у Нишу.

То значи да ће извођење паса и мачака бити дозвољено само на утврђеним местима, и то искључиво вакцинисане животиње. Такође, животиње ће морати да буду прописно обележене, на повоцу и искуључиво у пратњи пунолетне особе. Тако ће Нишлије моћи да у близини школа шетају псе само за време трајања школских распуста, објашњава Миодраг Брешковић, начелник Управе за комуналне делатности.

- За непоштовање ове одлуке предвиђене су новчане казне које ће уз прекршајни налог наплаћивати комунална полиција - додао је Брешковић.

Одлуком је предвиђено отварање парка за псе, где ће власници моћи да шетају псе без повоца и временског ограничења.

- Како ова одлука не би остала мртво слово на папиру очекујемо и реакцију грађана који свакодневно протестују због паса луталица или оних које власници шетају супротно градским прописима - изјавио је градоначелник Ниша Зоран Перишић за наш портал, - Притужбе грађана често стижу на рад комуналне полиције када је у питању извођење кућних љубимаца и понашање власника, што не оставља много простора да се спроведе закон и омогући грађанима да користе паркове. Ово је спровођење републичких закона о зоохигијени.

Након што је ођекнула вест о овој одлуци уследиле су бурне реакције грађана.

- Не разумем чему овакве одлуке. Довољно је што пси носе корпе, то је одличан вид спречавања било каквог напада. Сваки власник зна какав је његов пас, да ли може да се шета са или без повоца. Мој пас је изузетно активан, тражи пуно шетње и истрчавања без повоца, у супротном не могу да задовољим њене потребе. Такође, због радних обавеза грађана није у реду ограничавати време шетања љубимаца - за наш портал изјавила је Теодора Рајковић, власница бигла из Ниша.

- Одлука о временском ограничењу је такође нелогична. Да ли ће власници паса морати да усклађују радно време и друге обавезе, према времену које је град прописао за шетњу паса. Чини ми се да ова одлука може да донесе много компликација за власнике паса - рекао нам је Невен из Ниша, власник пса.

Остаје нам да сачекамо и видимо да ли ће власт у Нишу узети у обзир рекације грађана, као и шта ће конткретно значити одредбе одлуке.

 

Коментара: 2


#   Градско веће   полиција   Зоран Перишић   пси   Кућни љубимци   комунална полиција   Миодраг Брешковић   Теодора Рајковић   радно време   јавне површине   новчане казне
@ProfdrPerisic @


 

▲ ▼ [+][-][ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима