Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стрелцима у противградним станицама на територији Прокупља пензијско и здравствено осигурање

rssBookmark and Share

Прокупље 27.03.2022. Јужна Србија Инфо

Припреме за овогодишњи рад противградних станица на територији Прокупља приводе се крају. На данашњем састанку, на којем су присуствовали градски већник за пољопривреду Дејан Тонић, шеф Радарског центра из Крушевца Михајло Васић, као и председник недавно фирмираног Удружења за одбрану од елементарних непогода Немања Малетић, стрелци су потписали уговоре за овогодишњи рад на противградним станицама.

Илустрација
Илустрација

У циљу заштите плодоносних ораница, воћњака, винограда ове године унапределили смо систем рада  за одбрану од града и елементарних непогода. Прокупачки пољопривредници током прошле године најбоље знају шта значи благовремена припрема и организација рада противградних станица, када није било штета од града и других елементарних непогода на пољопривредним културама, изјавио је Тонић и нагласио да  је локална самоуправа уложила максималне напоре  за унапређење и рад станица и стрелаца.

Према његовим речима локална самоуправа ће помоћи и рад Удружења за одбрану од елементарних непогода, које је формирано током прошле године.

Током свог шестомесечног рада на противградним станицама, које траје од 15. априла до 15. октобра, стрелцима ће бити уплаћивани доприноси за пензијско и здравствено осигурање, рекао је шеф Радарског центра у Крушевцу Васић, центра који покрива прокупачку територију  за одбране од града.

Он је подвукао да је задовољан радом прокупачки стрелаца и да већина њих већ годинама ради професионално и  одговорно  овај изузетно важан посао.

Председник Удружења за одбрану од елементарних непогода Малетић наглашава да је ово удружење формирано  искључиво  у интересу унапређења рада стрелаца и побољшању услова рада на противградним станицама.

Уговоре са Радарским центром  из Крушевца данас су потписали стрелци са десет противградних станица.


#   Прокупље   осигурање   Противградни стрелци   противградна заштита   здравствена књижица   пензија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима