Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Strelcima u protivgradnim stanicama na teritoriji Prokuplja penzijsko i zdravstveno osiguranje

rssBookmark and Share

Prokuplje 27.03.2022. Južna Srbija Info

Pripreme za ovogodišnji rad protivgradnih stanica na teritoriji Prokuplja privode se kraju. Na današnjem sastanku, na kojem su prisustvovali gradski većnik za poljoprivredu Dejan Tonić, šef Radarskog centra iz Kruševca Mihajlo Vasić, kao i predsednik nedavno firmiranog Udruženja za odbranu od elementarnih nepogoda Nemanja Maletić, strelci su potpisali ugovore za ovogodišnji rad na protivgradnim stanicama.

Ilustracija
Ilustracija

U cilju zaštite plodonosnih oranica, voćnjaka, vinograda ove godine unapredelili smo sistem rada  za odbranu od grada i elementarnih nepogoda. Prokupački poljoprivrednici tokom prošle godine najbolje znaju šta znači blagovremena priprema i organizacija rada protivgradnih stanica, kada nije bilo šteta od grada i drugih elementarnih nepogoda na poljoprivrednim kulturama, izjavio je Tonić i naglasio da  je lokalna samouprava uložila maksimalne napore  za unapređenje i rad stanica i strelaca.

Prema njegovim rečima lokalna samouprava će pomoći i rad Udruženja za odbranu od elementarnih nepogoda, koje je formirano tokom prošle godine.

Tokom svog šestomesečnog rada na protivgradnim stanicama, koje traje od 15. aprila do 15. oktobra, strelcima će biti uplaćivani doprinosi za penzijsko i zdravstveno osiguranje, rekao je šef Radarskog centra u Kruševcu Vasić, centra koji pokriva prokupačku teritoriju  za odbrane od grada.

On je podvukao da je zadovoljan radom prokupački strelaca i da većina njih već godinama radi profesionalno i  odgovorno  ovaj izuzetno važan posao.

Predsednik Udruženja za odbranu od elementarnih nepogoda Maletić naglašava da je ovo udruženje formirano  isključivo  u interesu unapređenja rada strelaca i poboljšanju uslova rada na protivgradnim stanicama.

Ugovore sa Radarskim centrom  iz Kruševca danas su potpisali strelci sa deset protivgradnih stanica.


#   Prokuplje   osiguranje   Protivgradni strelci   protivgradna zaštita   zdravstvena knjižica   penzija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima