Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Стоматолог из Алексинца: Отпуштен сам, јер сам писао о аферама

rssBookmark and Share

Алексинац 16.01.2016. Блиц

Стоматолог др Душан Остојић тврди да је остао без посла због свог новинарског ангажмана, док у управи Дома здравља то изричито негирају.

Технолошки вишак: Др Душан Остојић
Технолошки вишак: Др Душан Остојић

Др Душан Остојић, који је на локалном порталу алексинац.нет писао текстове о бројним аферама у Алексинцу, добио је отказ у Дому здравља. Он сматра да алексиначки СНС стоји иза отказа јер је писао критичке текстове о локалним функционерима те странке.

- Пет текстова је изазвало посебну пажњу, јер су били преношени кроз многе дневне новине и телевизије. Писао сам о папреном реновирању платоа у центру Алексинца, страначком запошљавању, куповини аутомобила за локална предузећа и установе у време мера штедње, као и о реновирању општинског ВЦ-а за које је потрошено 30.000 евра. Апеловао сам на ДРИ да преконтролише пословање општине и јавних предузећа након чега је због уочених неправилности поднето три кривичне и шест прекршајних пријава - каже Остојић.

Локални функционери су поднели до сада шест кривичних пријава против њега, а 11 функционера га је тужило суду части УНС, чији је члан. Како тврди, круна притиска је то што је проглашен технолошким вишком у Дому здравља, иако није имао пропуста у раду.

Др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља, тврди да су свих петоро запослених са стоматологије, који су морали да буду отпуштени сходно закључку Владе Србије, проглашени вишком по критеријумима које је дао репрезентативни синдикат у договору са Министарством здравља, а да је руководство Дома здравља стоматолозима дало чак и боље услове.

- Бодовање и рангирање извршено је на основу више критеријума. Сходно броју бодова, Остојић је проглашен вишком - наводи др Живадиновић. На питање да ли је Остојићев новинарски ангажман допринео отказу, др Живадиновић каже да је то је потпуна неистина, која ће епилог морати да добије на суду.

- Лично сам спреман да о његовом трошку одем на полиграф у било коју озбиљну државу на свету да бих доказао да ми нико није наредио да отпустим баш њега, већ је бодовна листа тако показала - наводи др Живадиновић.

Напредњаци без коментара

Коментар Ненада Станковића, председника општине и лидера алексиначког СНС, нисмо могли да добијемо јер се на мобилни није јавио. У информативној служби општине добили смо обавештење да је на одмору.

Б. Јаначковић

Коментара: 0


#   Алексинац   Дом здравља   синдикат   Душан Остојић   Алексинац.Нет   Ненад Станковић   ДРИ   Родољуб Живадиновић   стоматологија   УНС
@zubarcina @aleksinacnet @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима