Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све бољи резултати Градске општине Медијана

rssBookmark and Share

Ниш 15.03.2018. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, с обзиром на признања и похвале које добија у последње време, крупним корацима иде напред. Потези и рад руководства највеће нишке општине на челу са председником Небојшом Коцићем дају резултате.

Све бољи резултати Градске општине Медијана

Градска општина Медијана, по бризи за пронаталитетну политику и породице са троје и више деце, по оцени Покрета за децу три плус, пета је од 169 градова и општина у Србији као једина градска општина, односно општина која није јединица локалне самоуправе. Признање Покрета за децу три плус  добили су и град Лозница-Златна колевка, Општина Нова Варош-Сребрна колевка,

Општина Куршумлија-Бронзана колевка, Општина Чајетина-Поносна колевка.

Ову награду Градска општина Медијана добила је захваљујући томе што сваком прворођеном детету у недељи на територији општине дарује 10 000 динара, а сваком трећерођеном детету у породици 120 000 динара, као и због финансирања вантелесне оплодње сваке године за по 20 парова са по 200 000 динара.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић наглашава да поред овог што је општина чинила до сада размишља и о увођењу донације за свако четврто дете у породици у износу од 240 000 динара. Општина покреће и картице Медијана за бебу више – попусти за маме и бебе којима ће код великог броја друштвено одговорних фирми, малих и великих као што су поликлинике, апотеке, продавнице дечије гардеробе, хипермаркети, такси услуге, услуге салона за лепоту, бити омогућени попусти од 20 до 50 процената мамама до навршене старости детета од годину дана.  Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић промовисао је и Фондацију Царица Јелена коју је општина основала, а чијим средствима ће, као прва активност бити финансирана набавка четири CTG апарата за породилиште.

Поред бриге за најмлађе, Градска општина Медијана се труди да услуге својим грађанима пружа ефикасно и професионално. Резултат таквог рада је друго место на којем се Градска општина Медијана нашла у Србији по броју регистрованих стамбених заједница, иако тај посао раде само два службеника.

Одлука о  регистрација стамбених заједница у Републици Србији ступила је на снагу 12. јуна 2017.године, а у Градској општини Медијана пријем захтева почео је већ 13. јуна.

Од тада па до данас поднета су укупно 772 захтева, а обрађено и регистровано стамбених заједница 560.

Да би смо олакшали процедуру, управници стамбених зграда сада прво у непосредном контакту са једним општинским службеником могу да провере да ли је документација коју желе да предају потпуна и исправна, како се не би накнадно враћали да је допуњују.
Иначе, претпоставља се да на територији Градске општине Медијана има око 1000 стамбених заједница.

Грађани  Градске општине Медијана  показали су изузетну савесност и преданост у борби против сиве економије, па се, према подацима Поште Србије од 13. марта ове године, Градска општина Медијана нашла на трећем месту у категорији великих општина у наградној игри „Узми рачун и победи“, саопштила је Национална алијанса за локални економски развој, НАЛЕД.

Право учешћа имају сви градови, градске општине и општине на територији Републике Србије. Ранг листе праве се на основу броја послатих рачуна и слипова по глави становника који је пондерисан за сваку локалну самоуправу.

Општине и градови подељени су по броју становника у три такмичарске категорије – мале, средње и велике, а Градска општина Медијана рангирана је у велике општине.

Девет локалних самоуправа – по три првопласиране у свакој од категорија биће награђене са по 23 хиљаде евра. Средства су намењена за опремање и обнову школа, болница, вртића, тргова и других објеката од јавног значаја по избору грађана. Локалне самоуправе које буду најбоље у својој категорији додатно ће освојити и Телеком зону бесплатног интернета.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   локална самоуправа   општина Куршумлија   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Медијана за бебу више
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима