Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више оних који сами решавају своје проблеме након разговора и подршке у Нишавском округу

rssBookmark and Share

Ниш 18.09.2019. А. Милетић, Јужна Србија Инфо

Од када се Драгана Сотировски налази на челу Нишавског управног округа пријем грађана је постао пракса, све је већи броји људи који са својим проблемима долазе на разговор код начелнице Драгане Сотировски, али и оних који се после неколико месеци враћају са иницијативом, или да се похвале како је проблем решен.

Све више оних који сами решавају своје проблеме након разговора и подршке у Нишавском округу

Доста је људи који долазе код начелинце по савет или неки вид подршке. За годину дана од како постоји овакав вид комуникације са грађанима, на разговор са начелницом дошло је преко 1000 људи.

“То је ветар у леђа свима који се суочавају са проблемима и очекују помоћ у њиховом решавању”, каже Драгана Сотировски. “Изузетно сам задовољна што нам се поново враћају људи са новим проблемима, али и да кажу да су старе решили.То значи да смо им помогли и да је то добра препорука за све оне који се одлучују или не да дођу поново у Нишавски управни округ”.

Осим нишлија на разговр са начелницом долазе и житељи са територије Нишавског округа ( Алексинац, Гаџин Хан, Мерошина)  главни проблеим околних места јесу водовод, канализациона мрежа и уређење пута.

Све је то држава већ препознала као проблеме, већје  дат налог да се све локалне самоуправе по питању водовода и канализације коначно крену у реализацију. Да сваки град и свако село има уређену водоводну и канализациону мрежу” наводи начелница Драгана Сотировски.

Осим грађана на пријем код начелнице долазе и представници из удружења грађана. Они углавном долазе са предлозима како да град учинимо лепшим и примамљивијим за туристе.

Удружење стваралаца Ниша „Цар Константин“ изнело је предлог да се статуа „Наисе“, симбол Града Ниша, постави у речно корито Нишаве, у близини Тврђаве.  

Мислим да је идеја фантастична, али сада морамо да видимо каква је процедура око тога и да затражимо сагласност од надлежни за то, па и Србије воде јер би статуа била у реци, али у целу причу морамо да укљућимо и градског урбанисту да каже како све то уклапа у планове града, нови изглед градског трга и томе слично

Свака новина радује јер то значи да људи који живе у Нишу нису ушли у неку врсту меланхолије. Они виде град другачијим очима и уводе новине које могу да буду занимљиве нашим људима, али туристима”, нагласила је Сотировски додавши да се у многим земљама од туриста зарађује ураво на сличан начин.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишавски округ   пријем   Отворена врата
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима