Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проблеми грађана на једном месту, уз топли пријем и лепу реч "Отворена врата" код начелнице Нишавског округа

rssBookmark and Share

Ниш 01.03.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Јуче је Нишавски управни округ по други пут од ступања на дужност нове начелнице Драгане Сотировски отворио врата за све заинтересоване грађане који су имали питања, износили своје проблеме и давали сугестије.

Проблеми грађана на једном месту, уз топли пријем и лепу реч "Отворена врата" код начелнице Нишавског округа

Грађани се суочавају са бројним проблемима, а један од упечатљивијих је и случај нишке породице Марковић, која на челу са чувеним Селетом готово цела учествује у чувању и одржавању спомен-комплакса "Чегар" у Нишу.

Наиме, на основу уговора о делу, они од општине Пантелеј на чијој се територији налази спомен-комплекс "Чегар" примају само 18 хиљада динара и од тог новца издржавају петочлану породицу, а сви знају колики допринос Селе и његова породица дају историјском наслеђу Ниша и колико је генрација ученика прошло и слушало његове приче о јунацима са Боја на Чегру. 

У разговору са начелницом Сотрировски, замолили су да се изнађе решење за једну "плату" како би и даље могли на достојанствен начин да брину о том културно-историском здању.

Девет преосталих радника "Србија туриста" формално "на папиру" прима лични доходак, али не и у пракси, један је од проблема изнет при јучерашњем сусрету.

Добровољни даваоци крви из Алексинца, Сврљига, Владичиног Хана кажу да су спремни да више пута месечно дају крв, али једноставно немају новца да дођу до Ниша, а акције које се организују у тим местима два пута месечно, како сами износе, нису довољне.

Округ су јуче посетили и чланови "Удружења потомака" како би се договорили око начина обележавања 100-годишњице Великог рата.

Фото: Портал 018

Проблеми су бројни, решаваће се на начин како је то законски могуће уз топли пријем и лепу реч у наставку акције "Отворена врата" у Нишавском округу.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нишавски округ   Пантелеј   Отворена врата   Дан отворених врата   Србија турист
@GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима