Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Problemi građana na jednom mestu, uz topli prijem i lepu reč "Otvorena vrata" kod načelnice Nišavskog okruga

rssBookmark and Share

Niš 01.03.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Juče je Nišavski upravni okrug po drugi put od stupanja na dužnost nove načelnice Dragane Sotirovski otvorio vrata za sve zainteresovane građane koji su imali pitanja, iznosili svoje probleme i davali sugestije.

Problemi građana na jednom mestu, uz topli prijem i lepu reč "Otvorena vrata" kod načelnice Nišavskog okruga

Građani se suočavaju sa brojnim problemima, a jedan od upečatljivijih je i slučaj niške porodice Marković, koja na čelu sa čuvenim Seletom gotovo cela učestvuje u čuvanju i održavanju spomen-komplaksa "Čegar" u Nišu.

Naime, na osnovu ugovora o delu, oni od opštine Pantelej na čijoj se teritoriji nalazi spomen-kompleks "Čegar" primaju samo 18 hiljada dinara i od tog novca izdržavaju petočlanu porodicu, a svi znaju koliki doprinos Sele i njegova porodica daju istorijskom nasleđu Niša i koliko je genracija učenika prošlo i slušalo njegove priče o junacima sa Boja na Čegru. 

U razgovoru sa načelnicom Sotrirovski, zamolili su da se iznađe rešenje za jednu "platu" kako bi i dalje mogli na dostojanstven način da brinu o tom kulturno-istoriskom zdanju.

Devet preostalih radnika "Srbija turista" formalno "na papiru" prima lični dohodak, ali ne i u praksi, jedan je od problema iznet pri jučerašnjem susretu.

Dobrovoljni davaoci krvi iz Aleksinca, Svrljiga, Vladičinog Hana kažu da su spremni da više puta mesečno daju krv, ali jednostavno nemaju novca da dođu do Niša, a akcije koje se organizuju u tim mestima dva puta mesečno, kako sami iznose, nisu dovoljne.

Okrug su juče posetili i članovi "Udruženja potomaka" kako bi se dogovorili oko načina obeležavanja 100-godišnjice Velikog rata.

Foto: Portal 018

Problemi su brojni, rešavaće se na način kako je to zakonski moguće uz topli prijem i lepu reč u nastavku akcije "Otvorena vrata" u Nišavskom okrugu.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišavski okrug   Pantelej   Otvorena vrata   Dan otvorenih vrata   Srbija turist
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima