Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трајно решење за прихватилиште одраслих и старих особа

rssBookmark and Share

Ниш 29.12.2021. Јужна Србија Инфо

Градски простор у улици Девете бригаде адаптиран је и опремљен за прихватилиште одраслих и старих особа којима је потребна нега и подршка током зимских месеци и уколико се нађу у неприлици у ванредним ситуацијама.

Трајно решење за прихватилиште одраслих и старих особа

Уверила сам се током обиласка прихватилишта, које ће радити у склопу Установе „Мара“ чији тим већ има стечена искуства у пружању таквог вида помоћи, да је простор рационално искоришћен, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски који је обишла прихватилиште са заменицом Душицом Давидовић и руководством „Маре“.

Град је конкурисао и добио средства од Министарства правде за опремање прихватилишта у коме истовремено може да борави 12 особа, напоменула је градоначелница Ниша.

Према евиденцији нишког Центра за социјални рад „Свети Сава“ и Управе за друштвене делатности, потребу за смештајем у прихватилиште тренутно има 11 особа, рекла је заменица градоначелнице Душица Давидовић.

То нису бескућници. Они имају своје куће или станове, али због свог материјалног или здравственог стања не могу сами, казала је она и истакла да Ниш нема бескућника.

Директор Установе „Мара“ Милош Ранђеловић рекао је да ће у прихватилишту бити примењене све епидемиолошке мере непосредно пре смештаја и контакта са другим корисницима.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Душица Давидовић   прихватилиште
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима