Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Trajno rešenje za prihvatilište odraslih i starih osoba

rssBookmark and Share

Niš 29.12.2021. Južna Srbija Info

Gradski prostor u ulici Devete brigade adaptiran je i opremljen za prihvatilište odraslih i starih osoba kojima je potrebna nega i podrška tokom zimskih meseci i ukoliko se nađu u neprilici u vanrednim situacijama.

Trajno rešenje za prihvatilište odraslih i starih osoba

Uverila sam se tokom obilaska prihvatilišta, koje će raditi u sklopu Ustanove „Mara“ čiji tim već ima stečena iskustva u pružanju takvog vida pomoći, da je prostor racionalno iskorišćen, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koji je obišla prihvatilište sa zamenicom Dušicom Davidović i rukovodstvom „Mare“.

Grad je konkurisao i dobio sredstva od Ministarstva pravde za opremanje prihvatilišta u kome istovremeno može da boravi 12 osoba, napomenula je gradonačelnica Niša.

Prema evidenciji niškog Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ i Uprave za društvene delatnosti, potrebu za smeštajem u prihvatilište trenutno ima 11 osoba, rekla je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

To nisu beskućnici. Oni imaju svoje kuće ili stanove, ali zbog svog materijalnog ili zdravstvenog stanja ne mogu sami, kazala je ona i istakla da Niš nema beskućnika.

Direktor Ustanove „Mara“ Miloš Ranđelović rekao je da će u prihvatilištu biti primenjene sve epidemiološke mere neposredno pre smeštaja i kontakta sa drugim korisnicima.

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dušica Davidović   prihvatilište
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima